Hvorfor kan vi ikke bare være glade for vores gratis uddannelse?

4 hurtige om Genevé

IMG_2915IMG_9643

Jeg kan helt ærligt snart ikke huske, hvor længe siden det er jeg har blogget. Den har været fuldstændig lukket ned af spam og hacking og er først kommet op at køre igen nu. Endelig. Og takket være min kæreste. Der må virkelig være nogen der har et horn i siden på mig? haha…
Jeg forstår mig ikke på ret meget, men nu krydser jeg virkelig fingre for, at det holder lidt længere end de to dage det tog sidst, før min blog åbenbart igen udsendte spammails til min udbyder Please!

Af samme grund, har jeg aldrig fået blogget om den tur til Geneve, min kæreste og jeg spontant var på i efterårsferien. Så her kommer 4 hurtige om Genevé, og om Schweiz generelt, og så er i selvfølgelig mere end velkommen til at spørge, hvis noget andet måtte have undret jer. Velkommen tilbage i hvert fald.

 

 

 

 

IMG_0705IMG_0704IMG_0696

  1. For det første, er Genevé ikke større, end man sagtens kan gå rundt. I hvert fald hvis man bliver i midtbyen, og ikke har ærinder i de store NGO bygninger der primært ligger nord for byen. Det er en nem måde at spare lidt penge, og så var det simpelthen så smukt at gå rundt på denne årstid og kigge på blade og samle kastanjer (mere om det senere)…
    Og springvandet på første billede er selvfølgelig essentielt, når man besøger byen. Vi var også en tur med sejlbåd på søen, men det var ikke helt så hyggeligt, som selv at gå rundt i de hyggelig gader og kigge på vinduer og dufte til ristede mandler og kastanjer.IMG_3124
  2. Hvis der er noget der er rigtig schweizisk (foruden chokolade selvfølgelig), så må det være schweizerkniven. Der findes hele butikker KUN med disse, og som en anden bland-selv-butik, har man mulighed for selv at vælge indsatser, farve og størrelse og endda slutte af med en personlig indgravering. Jeg er fan!IMG_3129
  3. En anden ting schweizerne er gode til, er ure. Og mit i byen står dette fine blomstrende ur om man vil. En rigtig fin attraktion i betragtning af de mange ur-butikker man går forbi dagen lang. Det krævede dog en my mere på kontoen at begive sig derind, end vi synes vi havde, men flotte var både armbåndsurene og dette i parken.IMG_3132IMG_3131
  4. Hele turen havde vi set reklamer for byens signatur-burger med blue cheese fra McD, så på sidste dagen måtte vi jo smage den. Ikke noget jeg vil betale 10 schweizerfranc for igen, svarende til ca. 68 danske kroner, men sjovt smagt den da.
    Det er generelt problemet ved Genevé og Schweiz i det hele taget. Alting er så vanvittig dyrt. Burgeren var uden pomfritter eller cola, men blot en helt almindelig størrelse burger. For samme pris, kunne man næsten få en stor menu herhjemme. Af samme grund, boede vi i en lejet lejlighed gennem Airbnb.dk, så vi havde mulighed for selv at lave mad, og sparede de dyre hoteller. Selvom fødevarerne også er dyre, er det trods alt billigere.

Så overvejer du et smuttur til Schweiz, skal du huske rigeligt med penge på lommen. Til gengæld er byen utrolig smuk, stemningen er varm, hjertelig og fransk, men uden den kendte franske arrogance. Perfekt match hvis du spørger mig, men jeg er selvfølgelig også bare glad for at snakke fransk. 😉
Anbefaling herfra i hvert fald.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor kan vi ikke bare være glade for vores gratis uddannelse?