4 hurtige om Genevé

Une pensée pour Paris et pour la France

I går da jeg gik i seng, med en fuld kæreste ved min side og med en lang dag bag mig, var 18 dræbte. Da jeg vågnede i morges, havde tallet ramt 100.

Det tog mig lang tid at opfatte hvor stort det her er. Og pludselig trillede tårerne. Det gik op for mig, hvilken brutal verden vi lever i, og et kort sekund, havde jeg hverken selv lyst til at leve i den, eller til at sætte børn til verden i den, blot for at de kunne komme til at opleve samme smerte.
De sociale medier, er fyldt til bristepunktet, og særligt ét klip fangede min opmærksomhed. Videoen viser franskmænd blive eskorteret ud af stadionet, imens de synger nationalsangen højt for dem selv og hinanden. I situationer som denne, er der ikke andet for end at stå sammen og sprede kærligheden. Gid den må leve evigt, og terroren dø ung.

Jeg tror, at det er sådan her det måtte have føltes, i 2001, hvis jeg dengang, havde været gammel nok til at forstå det.

At jeg selv har boet i Frankrig en periode, efter folkeskolen, er der måske nogen der ved, og at det heller ikke altid var nemt, ved det fleste nok også. Det var der jeg lærte, at hvis jeg presser tungen mod gangen, kan jeg holde mine tårer tilbage. Men lige præcis i går nat, i dag og i morgen, har jeg aller mest lyst til at tage hjem til Frankrig, og holde om dem, og give dem et kram. I dag har jeg om noget brug for at presse tungen mod ganen.
Bare der i det hele taget var noget at gøre, der kunne gøre det hele en smule mere udholdeligt. Hverdagen går videre, og det er nok det bedste middel. Men hvor går vi hen ad? og hvordan skal det ende? lige idag, tør jeg ikke tænke det til ende.

Det er sjældent jeg har svært ved at formulere mig, eller tyr til stilhed. Men idag er undtagelsen. Jeg ryster mere end jeg snakker, og jeg synker dybere end jeg tænker…

image

Jeg er ked af det på Frankrigs, på frihedens, på demokratiets, på de pårørendes, på dine, på mine og på hele verdens vegne!

Vous étés dans notre c?ur <3

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

4 hurtige om Genevé