Du er ikke alene

Lidt om 3.g-tanker og uddannelsesvalg

For snart et år siden skrev jeg dette indlæg, om de tanker jeg havde omkring skolestart i 3.g. Jeg fortalte, hvor meget jeg glædede mig til at færdiggøre gymnasiet, for endelig at få muligheden for at læse og stå op til noget jeg elsker. I vinters var jeg så heldig at få lov til at skrive min SRP, og jeg formulerer det på denne måde, fordi jeg må indrømme, at jeg faktisk virkelig nød det. Det var fantastisk at få lov til at fordybe sig i et emne, man helt selv havde valgt og som virkelig interesserede mig. Og det gjorde mig kun endnu mere sikker på, at min beslutning om at søge direkte videre på en uddannelse er rigtig. Jeg er ikke skoletræt, jeg var bare rigtig træt af gymnasiet.

IMG_6574Jeg har aldrig smilt så meget over gymnasiet, som da jeg endelig var færdig med det!

Det udtrykte jeg også dengang, da jeg skrev, hvordan jeg ikke troede nostalgien ville ramme mig. Som forudsat har der været minimalt med tårervædede nostalgiske farvel-seancer. Primært har jeg haft et par rigtigt gode lærere, som jeg virkelig kommer til at savne at kunne søge råd og viden fra, men hvad angår selve gymnasiet som institution, og hvad der dertil hører med af sociale aktiviteter osv., så er det ikke noget jeg kommer til at savne. Gymnasiefesterne sagde mig intet, og en fredagsbar får jeg rigeligt af både på uni og i VU.
Selvfølgelig er der nogle folk, som det bliver mærkeligt ikke at have en hverdag med længere, men jeg skal være den første til at invitere på kaffe og glæder mig blot til at få endnu nye bekendtskaber i min nye dagligdag.

Jeg har længe vidst i hvilken retning min videre uddannelse skulle gå – men jeg må indrømme at jeg til sidst også blev lidt i tvivl. Både om det kunne lykkes, og om lige præcis med hvilket twist eller retning det skulle være. Jeg har (med hjælp fra kvote 2) søgt ind på min 1. prioritet, men fik her til sidst, inden fristen for kvote 1, søgt ind på også en 2. og 3. prioritet. Begge tiltaler de mig også meget, men er en smule anderledes end min 1.. Med fare for at jinxe det tør jeg simpelthen ikke nævne det højt, før jeg ved, hvor jeg er kommet ind, (min 3. prioritet optager alle ansøgere, så ét af stederne ved jeg da, at jeg er optaget 😉 ) men jeg kan da sige så meget at det hele har kommunikation som omdrejningspunkt.

Kryds fingre for mig, så er i søde!

Det “voksenliv” jeg så længselsfuldt bloggede om dengang gik allerede igang da vi fra d. 1/1 overtog vores fine lille lejlighed. Men når jeg om lidt kan kalde mig studerende på en videregående uddannelse, er det endnu ét skridt tættere på.

Jeg lover at nyde det til fulde.
// Jeg må hellere vende tilbage til fjernsynet. Vi har en god veninde fra Randers boende denne uge, da hende og jeg arbejder på SMUKfest hele ugen for at tjene til vores armbånd. Det er lidt som at have et feriebarn – vi laver pandekager, hygger og ser film, når ikke vi laver mad på festivalen. Det er alt for hyggeligt. Både hende og min kæreste vil til gengæld gerne se fodbold her til aften, nu må vi se om jeg overhovedet kan holde mig vågen. Hahah.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Du er ikke alene