Regnvejrspoesi

Mit mormor-projekt

Duften af varm æblekage spreder sig i det lille hjem, og dampen stiger til vejrs sammen med fyrfadslysenes os. Udenfor falder mørket på, mens jeg inde i varmen kryber længere og længere ned under tæppet sammen med mit strikketøj.

For er der noget jeg forbinder med efterårs/vinterhygge, så er det at strikke. Jeg føler mig heldigvis gammel nok inden i, til at det er helt legit. At jeg sjældent har det med udenfor døren skyldes nok, at jeg langt fra er lige så gammel udenpå. Men det skulle nu nok komme tids nok – den tid den sorg.

skaermbillede-2016-11-03-kl-13-37-16

Jeg er gået igang med mit første rigtige strikkeprojekt. Og med rigtigt mener jeg sådan et med opskrift. Jeg har strikket mange små tæpper, huer osv. At projektet også allerede har været halvt færdigt, og trævlet op, er den anden side af sagen. Men jeg hygger mig ufattelig meget med det, og vil gerne, at den skal være helt perfekt og min nye yndlingssweater når den endelig bliver samlet og færdig. Og det blev den altså bare ikke, hvis jeg havde strikket videre med fejl og forkerte mål. Ups.

Heldigvis har jeg min ultra kyndige moder på hånden, der har strikket flere trøjer og ponchoer end du kan forestille dig. Hun grinte lidt af mig forleden, da hun så hvordan jeg havde fortolket opskriften, og selvom jeg havde forsvoret, at jeg aldrig ville trævle mine ting op så langt i processen som min mor kan finde på at gøre (f.eks. hvis hun finder en lille bitte fejl i bunden, kæft jeg har været frustreret over det mange gange – SÅ meget spildt arbejde) så endte jeg nu alligevel med at grine lidt med. Og ja, starte forfra. Omend en kende frustreret.

I dag går det til gengæld derudaf. Jeg slapper af med det på sofaen efter en laaang dag på studiet, med æblekage i ovnen til studieveninderne i morgen når bagedystfinalen løber over skærmen og med stearinlys i vindueskarmen. Så kan det vidst ikke emme mere af mormor, men jeg elsker det <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Regnvejrspoesi