En dyr dame, en ny frisure og endnu en omgang torsdags-vin// Jane Kønig x Bloggers Delight middag

Opskrift: Hjemmelavet sushi

For efterhånden mange år siden, inden bloggen flyttede domæne osv. havde jeg lavet en ret udførlig sushi-guide. Dengang var det ret nyt, at man selv begav sig ud i at rulle sin sushi. I dag har jeg et indtryk af, at de fleste har prøvet det i hvert fald en enkelt gang selv. Men, nu har jeg faktisk arbejdet på en sushirestaurant og bilder mig ind, at jeg kan lidt tricks. Og hvilken bedre anledning til en lækker sushimenu end en højhellig lørdag?

Her kommer altså en lille opskrift til de hjemmelavede ruller, samt lidt tips til hvilket fyld jeg bedst kan lide, og hvor du finder det billigst.

fullsizeoutput_2892

Vi har i mange år sværget til det samme fyld herhjemme. Rejer og krabbesalat, agurk og avokado. Men laks, tun, mango og andet spændende er bestemt også godt. Jeg synes dog ikke nødvendigvis det behøver være frisk fisk som på de fine restauranter. Især med et SU-budget synes jeg det er rigelig fint med noget røget laks og rejer fra frys f.eks. Det er bestemt super lækkert med store tigerrejer eller endda lidt stegte kammuslinger til, men det kan også være ret lækkert uden.

Vi bruger altså rejer i lage, eller engang imellem også dem fra frost. Og til rullen med rejer i, blev jeg lært fra mit arbejde på sushirestauranten, at det er rigtig lækkert med lidt god mayonnaise i. Altså den fra glas. Det er lidt en lækker rejemad blandet med en god sushirulle, haha. Prøv det.

Dernæst laver vi altid krabbesalat som fyld. En “hemmelig” opskrift jeg fik med mig fra sushirestauranten. Hemmelig fordi kunderne helst ikke skulle vide, at det “bare” var det der var i de ruller som var så lækre. Men nu når restauranten for længst er lukket, tænker jeg den godt kan se dagens lys. Haha. Mange supermarkeder har efterhånden fået crabsticks i fiskefryseren, og oftest til en ret fin pris. De skal optøes, “smuldres” og blandes med lidt mayonnaise, hvidløg og citron. Det er virkelig en guilty pleasure herfra. Det smager SÅ godt.

fullsizeoutput_288a fullsizeoutput_288c

Som sagt fylder jeg rullerne med agurk og avokado, det er bare det jeg synes smager bedst. Men der kan både puttes strimler af gulerod, peberfrugt og mango i også. Ydermere putter jeg lidt soya/wasabi ved, og så ruller jeg den UDEN måtte. Det fungerer simpelthen bare bedre for mig sådan. Og så gælder det jo egentlig bare om at gøre det så stramt som muligt, uden at ødelægge den.

Husk og vend den blanke side nedad, og på langsiden så du får mest sushi ud af tangpladen, og så skal risen jo ellers bare fordeles tyndt på det meste af pladen. Lad et lille stykke være uden ris i toppen, så du har noget til at lukke rullen af med. Husk også og smør rullerne lidt med vand efter de er lavet, så tangen har mulighed for at blive blød.

fullsizeoutput_2889 fullsizeoutput_288b

Når rullerne er færdige (jeg plejer at regne med ca. 2-3 ruller pr. mand afhængig af hvor vild man er med det, og hvor sulten selvfølgelig) smider jeg dem i køleskabet mens jeg lige rydder op, og så passer det med at tangen er blevet lækker, og rullerne har sat sig. Så skæres de bare ud, og serveres. Der kommer ca. 7-8 stykker af én rulle, afhængig af om man skærer enderne fra osv.

Vi har altid syltet ingefær, tangsalat og selvfølgelig soya/wasabi til, og måske lidt wasabiærter. Alt sammen, inkl. tang, ris og fisk kan med fordel købes i thai/kina-butikker. Her kan man få meget større mængder for meget mindre penge.

Så er det jo bare at trække hvidvinen op og sige velbekomme!
fullsizeoutput_288f

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En dyr dame, en ny frisure og endnu en omgang torsdags-vin// Jane Kønig x Bloggers Delight middag