Om drømme der ikke er tilstrækkelige

“Det kort gælder ikke, jeg skriver dig en bøde”

Ja tak. For lort.

Jeg har aldrig i mit liv fået en bøde. Ikke fordi jeg nok godt kunne finde på at komme til at glemme at stille p-skiven og måske også træde lidt for hårdt på speederen på motorvejen. Kald mig heldig. (men der er selvfølgelig maaange år med kørekort endnu til at nå det 😜). Men en togbøde, kontrolafgift eller what ever de kalder det for at få det til at lyde mest fancy, har jeg aldrig så meget som været i nærheden af. Indtil nu.

Jeg har styr på mine sager, det ved de fleste der kender mig, og det havde jeg også i dag. Jeg er på vej til København alene for lige at nå nogle møder inden min kæreste joiner mig senere til weekendtur (mere om det hele senere) og jeg får sat mig på min klapsædebillet-plads. Da kontrolløren kommer forbi for at tjekke min billet, viser jeg ham ufortrødent min billet og efter forspørgsel på DSB ung kort og mit ID åbner jeg min telefon for at finde mit DSB ung kort frem, og kommer i tanke om, at jeg har ladet det udløbe, fordi jeg har mit Ungdomskort. Det finder jeg frem istedet.

Og så hører jeg ham bare sige “Det er kun DSB Ung kort der gælder.” hvortil jeg virkelig står med åben mund og glor. Det har jeg aldrig hørt før, og jeg spørger desperat om jeg kan få lov at forny mit DSB ung kort så. Niks. Han skriver mig en bøde. Og jeg står nu, men en lille vred tåre i øjenkrogen, og forstår ingenting. Jeg spørger om jeg kunne bruge mit Ungdomskort til en hvilken som helst anden ung billet hvortil han svarer ja. Det er åbenbart kun en klapsæde billet der er kræsen nok til ikke at godkende Ungdomskort. Så meget for at spare lidt penge…

Og så fatter jeg simpelthen ikke DSB, det er endnu mere usselt end når politiet prøver at tjene penge ved lumske fartkontroller. På alle andre strækninger med alle andre ungdomsbilletter ville mit Ungdomskort gælde. Man skal virkelig være nederen hvis man ikke kan se forvirringen, og ikke hjælper en kunde i nød.

fullsizeoutput_2a44

 

Mens den samme irriterende kontrollør går rundt og tjekker nye billetter, har jeg dog besluttet mig for, at det IKKE skal ødelægge min weekend. Jeg har tørt øjnene (jaja, det er mig i en nøddeskal. Så snart jeg bliver bare det mindste sur eller ked af det triller tårerne ned af mine kinder. Min kæreste siger det er et beskidt trick, men det hjalp åbenbart ikke på DSB’s pengemaskine), og har nu fundet mig et ordentligt sæde istedet for et klapsæde. Nu er billetten ligesom betalt. Synes faktisk godt de kunne sende mig ned på DSB 1 – 750 kr. for en envejs billet, det kalder sku da på en kop gratis kaffe…

Og når jeg står ud af toget er det glemt. For nu. Indtil jeg får svar fra min klage i hvert fald. Og så er det jo godt at der tjekker lidt overskydende SKAT ind inden for den nærmeste fremtid. (juhu for et formål at bruge dem på). Og så vil jeg gå ud og nyde det spirrende forår i København!

Gad vide om man kan køre på sin bøde i S-tog og metro?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om drømme der ikke er tilstrækkelige