Man ved man er "voksen" og udeboende når...

Opskrift: Hurtige og nemme morgenboller

Hvis du ligesom jeg, er tidligt oppe denne søndag morgen, så er der her den perfekte opskrift til hurtige og nemme morgenboller. De kan laves samme dag, fordi de ikke skal hæve meget mere end 30 minutter. Perfekt til sådan en som mig der oftest får lyst til lækre nybagte morgenboller uden liiige at have tænkt over det aftenen før. Haha.

Du skal bruge

– 50 g. gær
– ca. 1/2 dl. lunken vand
– 3 dl. mælk
– 50 g. smeltet smør
– lidt salt
– lidt sukker (det er sukkeret der får bollerne til at hæve, så lad vær at undlade det, selvom det virker tosset at putte sukker i dine boller. Jeg plejer at brug et par spiseskeer)
– Mel til det slipper. (Omkring 8 dl. )
– Gerne lidt kerner/frø (f.eks. en håndfuld solsikkefrø, hørfrø og chiafrø)

Oplæs gæren i vandet og rør rundt. Tilsæt mælk, sukker, salt, smør og evt. de kerner og frø du føler for. Rør godt rundt, og tilsæt derefter melet lidt efter lidt. Når dejen er rørt sammen og slipper skålen æltes den let og deles til boller. Afhængig af størrelse bliver der ca. 15 stykker. Sæt dem på en bageplade og lad dem hæve 30 min. Efter hævning kan bollerne evt. pensles med mælk eller æg og pyntes med lidt kerner (udgaven nedenfor er pyntet med chiafrø) – og derefter bages ved 2-220 grader i ca. 15 min. Hold øje med dem, jeg synes aldrig man kan sætte tid på, men når de er fine gyldne er de færdige.

Velbekomme, og god søndag morgen ❤️
Jeg skal som nævnt tilbringe eftermiddagen med at spise rigeligt kage hos min sviger-farmor, så mon ikke det var en god ide at få spist noget ordentligt morgenmad inden…

fullsizeoutput_2e8f

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Man ved man er "voksen" og udeboende når...