Outfit of the day #2

Festival: Smukfest traditioner og minder

Hver den 2. weekend i august, når bøgeskoven står aller smukkest, er det endnu engang blevet tid til SMUKfest. Der er antidagligdag og kærlighed i luften, og i løbet af en uge med smukfest, kommer man igennem adskillige gode, nye som gamle traditioner.

Hvert år jeg har været på festival, har der efterfølgende altid været en sang som jeg asocierede særligt meget med tiden. Tit er det slet ikke en sang man har hørt til koncert, men en som man har spillet meget i campen, eller skrålet hele vejen ned til toilettet med veninden under armen i en brandert. Jeg husker et af de første år hvor denne sang, fik mig til at mindedes de gode stunder på SMUK, fordi vores nabotelt spillede den uafbrudt, fra kl 5 om morgenen… Til sidst tror jeg endda bare jeg sang med i søvne.

IMG_9633

Til en hver festival med overnatning, hører sig, at hegnet skal væltes, og der er intet som den første øl i den nyopslået teltlejr. Derfra går det kun nedad. Øllene bliver varmere og teltene bliver slappere, men den første lyd af en øldåse der åbnes, er næsten til at blive høj på.

IMG_9679

På SMUKfest er der, en smuk tradition, med at når musikpladsen åbner, så står der blomsterpiger og deler roser ud til gæsterne. Jeg synes det er så sødt. Nogen går rundt med dem hele dagen, og samler sig flere op ad dagen fra venner og bekendte, nogen smider dem op på scenen til deres idoler og resten glemmer dem op af det træ de før sad så fredeligt og drak øl ved. Men alle elsker det, smiler glædeligt og siger ja tak.

IMG_9681

De største øjeblikke på festivalen er for mig ikke nødvendigvis dem man får foran bøgescenen, men de er helt klart også fedt. Jeg hører oftest de koncerter, hvor kunstneren har flest sange jeg kender, for så kan man stå sammen med resten af publikum og synge med. Dét er fedt. Og så må jeg sige at nogen af de bedste koncerter faktisk også har vist sig at være ved kunstnere jeg ikke troede var min smag, men som mine venner har taget mig med til…

IMG_9709

Maden på festival er noget for sig. Enten går man i den ene grøft og køber lækker, fancy mad i de fede boder, eller også er man dem der spiser hotdogs hele ugen. Jeg er lidt en blanding. Tarteletter, ribbensandwich osv. er top lækkert når musikpladsen er åben, men ude på kærligheden er en pølsemix heller ikke at kimse af.

IMG_1774

Hvis der er en sport SMUKfest folket er glade for, og nok bare generelt festivalgængere, så er det ølbowling. Måske i virkeligheden alt hvad der indeholder øl. Men én ting er sikkert, du kan ikke gå gennem pladsen uden at støde ind i en ølbowlingbane både til højre og venstre, ved hver anden camp.

IMG_1772

Det er lidt en tradition, og så ikke alligevel. Når der bliver vådt, så bliver ALT vådt…

IMG_9729

På SMUKfest er jeg og de fleste af mine venner så priviligeret at være medhjælpere, hvilket giver os muligheden for at tage til søndagsslatfest. Foruden de billige øl og drinks vi kan købe i løbet af ugen, kan man altså her købe de sidste “slatter” endnu billigere, og på den måde få brugt sine sidste festivallommepenge. En perfekt måde at slutte en uges druk af på. Mere druk.

IMG_1773

Og pludselig bliver det mandag igen, og skolen starter. Og man drømmer sig tilbage til dagene på marken hvor der var ingen bekymringer, men kun glade øldrikkende fjolser og god musik og kærlighed…

SMUKfest, vi ses snart

Skriv en kommentar

 • […] Her kan i se, hvad jeg glædede mig aller mest til sidste år… Borset fra de våde telte, er det godt og vel det samme. Ses vi i skoven? […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] jeg hintede om i indlægget her, er maden på smukfest en liga for sig. Helt ærligt ik, så kunne jeg godt finde på at komme, kun […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie

  Hahaha åh den gode gamle “jeg har en hest”, genopdagede den også lige en meget kogt studenteraften

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Jeg kan simpelthen ikke lade være med at smile, når jeg hører den sang! haha <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Outfit of the day #2