Min bloggerkarriere peaker

Hvorfor kan vi ikke bare være glade for vores gratis uddannelse?

I morgen, på adskillige gymnasier rundt om i landet, møder der elver op til en blokade, en strejke eller til et tomt lokale, fordi deres lærer istedet har oplevet det.

Jeg er harm.

Først og fremmest synes jeg simpelthen vi må lærer at være lidt taknemmelige. Nej, det er bestemt ikke endnu en “tænk på de fattige børn i Afrika”, for jeg synes bestemt også man må have lov at være utilfreds ind imellem, selvom man har mad på bordet hver dag, og en seng at sove i. MEN, jeg synes simpelthen lige, at vi bliver nødt til at se lidt objektivt på, hvor røv-priviligerede vi er i det danske uddannelsessystem.

Er i klar over, at vi bliver betalt for at gå i skole?

12049717_10204942067339509_2821562152277426235_n

For det andet er jeg irriterende uenig i måden, hele den her sag bliver håndteret på. Jeg har set adskillige opfodringer mere eller mindre organiseret, til en strejke, at nægte lærerne adgang. Helt og holdent bare at udelade eleverne muligheden for undervisning.
Det er i mit hoved, den mest loussy, udemokratiske og helt generelt forkerte måde at gøre det på. HVIS der skulle gøres noget, så stem om det. Hold et stormøde ( hvor alle skolens elever har stemmeret) og lad flertallet bestemme. På den måde, hedder det istedet en undervisningsnedlæggelse, og så er det til at håndtere, fordi alle har haft mulighed for at stemme, sige noget, og at ytre deres mening. Det andet er simpelthen, på ingen måde, i orden, sådan uden videre, at nægte sine skolekammerater undervisning.

Og så må jeg lige sige, at jeg er sikker på, at nedskæringerne er nøje overvejet og velbegrundet. JA, nedskæringer er aldrig sjovt, men det er ofte nødvendigt, og sådan som økonomien ser ud lige nu, (eller generelt, afhængig af hvordan man ser på det), så kan vi altså ikke allesammen komme rendende med vores mer-mentalitet og bare regne med at “det er der nok nogen andre der fikser.”

Vi bliver nødt til at være realistiske!

IMG_9691

 

Jeg har heldigvis intet at frygte på mit eget gymnasium. Jeg møder op til en almindelig dag, med en almindelig rutine og gudske lov almindelig undervisning. For første gang, tror jeg faktisk jeg glæder mig! Jeg har tænkt mig, på min mest frivillige måde at tage derop, og blot være glad for at jeg har muligheden. Det synes jeg også du skulle overveje…

Tak for god undervisning Danmark!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min bloggerkarriere peaker