Hausfrau-game on point

Om jeg altid er enig med Inger Støjberg og resten af Venstrepolitikerne?

I fredags var der premiere på mit gymnasiums nye skoleradio og jeg var inviteret ind som første gæst i indslaget “Ugens minoritet.” Det var en virkelig sjov oplevelse, og radio er på mange måder noget jeg godt gad lave professionelt faktisk, så det var fedt at få lov at være en lille del af projektet. Jeg var inviteret ind på baggrund af mit virke som blogger og som VU’er. Begge dele lidt en minoritet på gymnasiet, selvom VU faktisk har flere medlemmer end DSU (Danmarks Socialdemokratisk Ungdom) på gymnasiet. Holdningen er nok generelt mere rød, og det var vidst det de mente med minoritet i den forstand.

IMG_3541

Indslaget er desværre forsvundet i cyperspace, da det kun blev sendt live over skolens højtalere og net, men der var et af de spørgsmål jeg fik, som jeg tænkte jeg ville besvare for jer også, for det er faktisk noget jeg tit bliver mødt med.

“Som VU’er, er du så altid enig med Venstre-politikerne? Inger Støjberg og hendes indvandrerpolitik f.eks.?” 

Og nej. Det er jeg ikke som udgangspunkt, lad mig lige slå det fast. For det første er VU og Venstre langt fra altid enig, og for det andet er man jo altid i sin gode ret til at være uenig med sit moderparti. Realiteten er måske lidt en anden. For jeg vil sige at jeg på mange måder er meget partiloyal. Jeg har det lidt sådan som komikeren Alex Thelander, der underholdt os VU’ere i weekenden til den årlige Landskonference sagde. “Det er ligesom når ens venner snakker dårligt om den kæreste man i virkeligheden synes er skide træls. Man forsvarer hende.”

Mere konkret var spørgsmålet om Inger Støjberg og hendes nye tiltag ang. flygtninge der skal forsørge sig selv, og til det vil jeg sige, som jeg også sagde i indslaget, at jeg først og fremmest synes Inger er en rigtig sej politiker og jeg har stor respekt for hende.
Jeg går helt ind for ideen om at vi skal kunne forsørge os selv, og dermed også at flygtninge skal kunne. Men nej, selvfølgelig skal vi ikke tage vielsesringe og arvesmykker af stor affektionsværdi fra dem, men det mener jeg nu heller ikke, at Støjberg selv har udtalt sådan. Det handler om egendele eller formuer, der kan bruges som finansiering.

Radioværten der spurgte mig kom ellers med et godt forslag idet han påpegede, at Dronningen jo faktisk er indvandrer med hendes franske rødder. Han foreslog, at vi tog lidt af hendes enorme mængde smykker og værdigenstande, og brugte dem til at finansierer kongehuset. Og dér må jeg sige at jeg er fuldstændig enig. Jeg holder meget af kongehuset som tradition og kulturværdi (Gud bevare Danmark), men jeg forstår stadig ikke at man ikke har fundet en mere demokratisk og liberal måde at finansierer det på.
Hermed er forslaget givet videre, og konklusionen på spørgsmålet må altså være, at Støjbergs forslag har både gode og dårlige aspekter af sig, samt at jeg forbeholder mig retten til at være uenig, men primært nok er rimelig enig med de fleste venstrepolitikere. Sjovt nok 😉

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hausfrau-game on point