Fredagspizza

Igår var en perfekt fredag at fejre. Både min kæreste og jeg, havde afsluttet vores 3 skriftlige eksaminer, og mangler nu kun 3 mundtlige før vi er studenter. Og så skinnede solen. Enough said, jeg lavede pizza som en lille celebration.
Denne gang forsøgte jeg mig med Jamie Olivers dej. Har været omkring flere forskellige, men den her får toppoint, og vil bestemt blive brugt igen, så jeg synes lige jeg ville dele den med jer.
Til 6-8 pers.
Ingredienser
– 1 kg hvedemel (Jamie forslog tipo 00 eller noget andet bagestærkt, men hel alm hvedemel duede fint for mig)
– 1 spsk salt
– 25 g. gær (eller 7 g. tørgær)
– 6,5 dl varmt vand
– 1 spsk. sukker
– 4 spsk. olivenolie
Fremgangsmåde
Sigt melet ud på en ren bordplade og bland saltet i. Lav en fordybning i midten.
Opløs gæren i vandet i en kande og hæld derefter sukker og olivenolie i. Hæld det i fordybningen i melet lidt ad gangen imens det røres sammen med en gaffel, indtil det hele er rørt i.
Ælt dejen færdig med hænderne i ca. 10 minutter til du har en blød og elastisk dej.
Lad det stå i en meldrysset skål en times tid indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse. Hæld derefter dejen ud på bordet igen og ælt luften ud af den.
Dejen er nu klar til at blive rullet, eller du kan gemme den på køl i op til 24 timer.
80% af en god pizza kommer af en god dej, men denne gang gjorde fyldet det også ret godt. En udgave med kartoffel og basilikum, en med skinke og oliven, og min absolutte yndlings med serranoskinke, tomat og gorgonzola. Med et glas vin til var jeg intet mindre end tilfreds.
Ingen kommentarer endnu