Forøvrigt...

Hamborg på 48 timer


IMG_0808IMG_0838
Hamborg på 48 timer – hvad skal man se og opleve?

Hermed kommer som lovet en mini guide til Hamborg på 48 timer. Jeg har primært haft fokus på de større og mindre “musts”, men vil også komme lidt omkring nogle områder der bare er hyggelige at trisse rundt i. Here we go!

Miniature Wunderland

IMG_0839 IMG_0910

Miniature Wunderland var hele grunden til at destinationen blev Hamborg. Eller i hvert fald den primære. Jeg har allerede lavet et særskilt indlæg om det, og vil egentlig bare nøjes med at linke dertil. Indlægget kan findes her.

Havnerundfart 

IMG_0842

En havnerundfart er ubetinget et must. Desværre havde vi planlagt det om lørdagen mens vi var der, hvor vi ikke lige havde været opmærksom på, at der også var Triathlon i byen. Alle veje, parkeringspladser og generelt steder der gik ind mod byen var spærret af, og vi brugte det meste af en time på både at lede efter et sted at holde, men samtidig på at overveje en plan B. Det var her vi endte med at køre lidt ud af den forvirrende midtby, for at tage i zoologisk have, og besluttede at vende tilbage til byen en anden gang for at kigge nærmere på den store havn.
MEN, jeg tog en sådan rundfart da jeg besøgte byen med min familie for efterhånden en fire år siden, og det er bestemt anbefalingsværdigt. Især den helt store tur, hvor man får den store containerhavn at se også, vil jeg foretrække. Ikke kun for sådan en maskinmester-to-be med drømme om måneder på verdenshavene i containerskibe som min kæreste er havnen spændende. Havnen ligger pt. på 15. pladsen over verdens største, og det kan altså lidt. Det er et fuldstændig fantastisk syn, både aften og dag at se de enorme skibe og kraner arbejde.
Selvfølgelig er det også spændende, med en tur i den lidt mindre del af Hamborgs havn, men det minder unægtelig lidt om en kanalrundfart i København, og det har jeg trods alt prøvet før.

Hagenbeck Tierpark – Zoologisk have 

IMG_1010 IMG_1064

Jeg vil egentlig vente med den helt store gennemgang, da jeg tænker at lave et lidt længere indlæg om Hamborgs zoo. Men jeg kan sige så meget, at den klart var et besøg værd, samt at jeg trods de mange zoologisk haver jeg efterhånden har været i, i diverse storbyer, giver Hamborgs en klar 1. plads.

Restaurant HATARI

Fredag aften spiste vi på restaurant Hatari. Vi havde googlet lidt efter billig men lækker mad hjemmefra (det der med at holde ferie når man ikke får SU), og havde fundet denne. Vi var egentlig godt udkørte og i den helt anden ende af byen da vi nåede spisetid fredag aften, men besluttede os alligevel for at begive os afsted mod stedet, og det var virkelig godt, at vi gjorde det, for det var SÅ lækkert. Vi fik begge en burger med pomfritter som i den store udgave hver ikke kostede mere end lidt over 9 ?. Min kæreste fik den klassiske cheeseburger mens jeg fik en ugens special med pinjekerner, gedeost og tomatchutney. Med en tysk sommerøl til, var vi svært tilfredse.
Der var ikke alt for meget plads sådan en fredag aften, men kun to kunne man næsten altid finde plads til, og ellers var der borde udenfor hvor man enten kunne spise eller blot vente med en drink til et bord indenfor blev ledigt. Helt klart et anbefalelsesværdigt sted. Også til en drink fredag/lørdag aften. De så mindst ligeså gode ud.
Som den endnu urutineret blogger jeg er, glemte jeg selvfølgelig at tage billeder af maden. Men menukortet og de tre destinationer hvor stedet er at finde i Hamborg kan findes her.
De tager forøvrigt kun debitkort eller kontanter, hvilket man lige skal være opmærksom på.

St. Pauli 

St. Pauli er det hippe kvarter med smarte cafeer, spillesteder og kulturelle spots. B.la er der en masse flot grafitti at spotte i gaderne. Det er også i området St. Pauli, at man få et af de bedste udsyn til havnen nemlig fra St. Pauli Landungsbrücken. Herfra sejler også de fleste havnerundfarter.

Hvad man især ikke må undgå ved St. Pauli er søndagenes fiskemarked. Hver søndag morgen fra kl. 5, ruller de mobile boder ud og duften af rå fisk spreder sig. Her kan købes meget andet end fisk når både tøjboder, frugtboder og madboder åbner op, og i den overdækkede fiskeauktionshal, bliver der senere langet fadøl over disken og spillet op til dans. Her kan man nemt få det meste af dagen til at gå og måske snuppe en lille fiskesandwich til frokost ligesom Hamborgs egne indbyggere selv gør det. Både fra stationen landungsbrücken og Reeperbahn kan du gå dertil. Destinationen hedder Altonaer Fischmarkt

På Alte Rinderschlacthalle i det nordlige St. Pauli er der forøvrigt et rigtig fedt loppemarked. Hvad jeg lige kan læse mig frem til skulle det være hver lørdag mellem kl.  8-16, og det er bestemt et besøg værd. Her er lidt af hvert af, hvad hjertet kan begære.

Reeperbahn 

Som sagt var vi i Hamborg fra tors-lør. og var så gode at huske at køre forbi Reeperbahn fredag aften. Det lå alligevel på vejen hjem til vores hotel og det er altså bare sjovere at se om aftenen, især en fredag eller lørdag hvor der er endnu mere gang i gaden. Reeperbahn som ligger i St. Pauli, er Hamborgs svar på red light district eller istedgade. Selvom det nok egentlig mere er erotikshops, end det er decideret køb af sex. Sjovt er det i hvert fald at se de store neon skilte lyse op, og de halvfulde flokke af mænd der hygger sig ved synes af bare bryster. I den ende af gaden der peger ud mod byen, står der forøvrigt en skulptur af hver af de gamle medlemmer af the Beatles. Hvorfor, ved jeg ikke, men det hører sig med lige at se dem også.

Lange Reihe og området St. Georg 

IMG_1001 IMG_1002

Lange Reihe og området omkring, nemlig St. Georg, er et hyggeligt sted med lidt mere specielle butikker og en noget anderledes stemning end inde ved midtbyen. Det ligger nord for hovedbanen, og her kan man finde gamle bogforretninger, fine blomsterhandlere, sjove kjole- og hatteforretninger og finurlige antikviteter m.m. Området skulle eftersigende være et homokvarter.

Det kan også anbefales at gå de to gader fra Lange Reihe og ned til søen, især ved den magiske time omkring solnedgang er det et fantastisk syn at kunne stå og se springvandet, bygningerne på den anden side, de små lystbåde og solen der spejler sig i vandet.

Verdens største elektronikbutik – Saturn

På Mönckebergstrasse blandt alverdens andre highstreet butikker som Zara, Mango og Nike ligger angiveligt verdens største elektronikbutik lige overfor hovedbanegården. Her kan man få lov at opleve 7-8 etagers ren elektronik med alt hvad man ellers i den dur kan forestille sig. Det kan være et godt tip til at få kæresten med op ad den lange shoppinggade, når han ved hvad der byder sig for enden. Gaden er forøvrigt ofte fyldt med små gademusikanter og kunstnere, ligesom alverdens andre shoppinggader i de europæiske storbyer. Det hører sig til.

Jungfernstieg, Alsterhaus, rådhuset og promenaden

Rådhuset ligger som svarende til byens centrum ned til den flotte sø med springvand og til nogen af de flotteste high-end butikker. Alsterhaus ligger i samme ende af prisskalaen, men er ligesom adskillige andre storcentre i samme kategori, selvfølgelig et besøg værd, ligesom den gigantiske apple butik er det. Er man til den lidt billigere shopping, ligger Europa-passage shoppingcenter til din rådighed på højre hånd når man kommer ud af Alsterhaus. Fra Jungfernstieg har man først og fremmest et fantastisk syn ud over søen med det ikoniske springvand. Samtidig er gaden en mindre promenade og i godt vejr føles det helt som strandpromenaden i Barcelona el.l. Her kan man få sig en drink eller en snack og bare side og nyde synet af den fascinerende storby. Der er herfra også mulighed for at påmynstre en havnebåd. Der var som tidligere nævnt desværre et større Triathlon igang mens vi var der, hvilket gjorde, at der var fyldt op med indtjekstelte og vandposter, og vi missede derfor lidt af det flotte blik, og et billede må i derfor undvære.

Shop i Budnikowsky

Som en blanding af en helskost og matas ligger budnikowsky med sine butikker på næsten hvert gadehjørne og kalder på dig. Jeg har endnu ikke været inde i en, uden at have mere med ud igen. Og på mange af tingene (hårprodukter, kosmetik osv.) er der en del at spare i forhold til derhjemme. Især på de tyske lidt dyrere kvalitetsmærker såsom Dr. Hauschka og Dr. Scheller. Husk også lige at tage et kig på deres naturmakeup afdeling.

 HUSK kontanter

Flere steder, både i den zoologiske have, men også generelt rundt omkring i byen, blev vi overrasket over, hvor mange der ikke tog imod kort. Vi havde hævet alt for lidt kontanter, taget i betragtning af, hvor få der tog kort, og defor vil jeg bare råde til, at man altid lige har lidt på lommen til en cola eller et toiletbesøg. Danmark er efterhånden blevet så kontantløst et samfund, at man bliver helt overrasket over, at parkeringsmaskinerne, toiletautomaterne og de ellers meget hippe caféer, ikke tager kort (nogen af dem blot ikke udenlandske). Vi er jo heller ikke rigtig vant til at betale toiletdamerne for besøg, så på den måde er vi nok bare meget anderledes indrettet. I hvert fald, husk at hæve euro, og husk at hæve rigeligt. Resten kan jo bruges i grænseshoppen på vej hjem 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forøvrigt...