Smukfest '16

Skal du ikke ud og være fuld?

Nu da jeg så småt er ved at være færdig med både at være og ikke at være fuld på Smukfest, bliver jeg simpelthen nødt til at tage den her debat.

Jeg har under hele min studentertid samt i situationer som f.eks. smukfest hørt utallige gange for, ikke at være fuld nok, nok gange eller overhovedet at være det – skal du ikke ud og være fuld? og nej. Det skal jeg faktisk ikke.

IMG_1807Forstå mig ret. Jeg drikker. Men mest bare fordi jeg kan lide smagen, hygger mig med det osv. Og så er der selvfølgelig tilfælde, hvor jeg drikker alt det, jeg ikke kan lide for at blive fuld. Den slags gør jeg bare lidt sjældnere. 

Jeg havde to gode dage på festival hvor jeg fik noget at drikke. Desværre forvoldt det mig også nogle seriøse mavekramper dagen derpå. (noget med min tarme der efter lægens udsagn er irritable, og ellers kun plejer at bøvle når jeg er stresset. Men nuvel). Resten af festivalen nød jeg til fulde som apparently pinlig-ædru.

For det er åbenbart hvad man kan være i dagens Danmark. Skide fuld eller pinligt ædru. Og jeg hader det. Jeg hader at jeg skal finde på dårlige undskyldninger for hvorfor jeg ikke kan drikke, når sandheden er at jeg bare ikke har lyst. Jeg hader at skulle mærke presset: “kooom nu, du kan sagtens køre/tage til konfirmation/familiekomsammen osv.  i morgen selvom du drikker i aften.”
Jeg tror ikke altid selv vi er klar over det, men vores drukkultur ligger sig meget tæt op af gruppepres, og jeg er sikker på, at 95% af de udsatte nyder et godt kampråb “Kan x, kan x, kan x drikke øl?” (I kender godt melodien ik?), men vi kommer heller ikke udenom, at der måske sidder 5% tilbage som hader det. Jeg har heldigvis sjældent haft problem med at sige fra, og jeg kan da også godt undskylde mig med manglende lyst, men det ender bare så ofte i en større forsvarstale og lang diskussion om unges forhold til alkohol, og det orker man sku ikke altid.

Da jeg i forsommeren blev student, var jeg ikke en eneste gang i byen (læs: på club, bar etc.), og det passede mig ganske udemærket. Jeg nød tiden sammen med venner og veninder, kunne sagtens drikke mig fuld hvis jeg havde lyst, men ofte havde jeg lige så meget bare lyst til at hygge mig og lade vær. Og lad os da omfavne det, istedet for at misbillige det, at vi alle er forskellige, og ikke mindst har forskellige måder at fejre sig selv, en festlig begivenhed eller som i studentertiden friheden på.

Jeg håber, at DU vil tænke over din respons, næste gang nogen siger nej tak til en bytur eller en øl…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smukfest '16