Første dag på isen

Når man både har lyst, og ikke så meget lyst til at være dansker

Hvis bare det ikke var så fandens brugt at tage afstand…

Jeg er efterhånden selv godt træt af ordlyden “at tage afstand” fra noget, og det er blevet mere eller mindre misbrugt og ironisk fortolket de sidste mange måneder. Men hvis der er noget jeg virkelig bliver NØDT til, at tage afstand fra, så er det danskernes partis nye opfindelse. Deres asylspray.

Jeg tager afstand med alt hvad jeg er. Ung, studerende, liberal og ikke mindst dansker! Ingen af disse dele af mig, kan på nogen måde forene sig med den umenneskelige gerning. Heller ikke mit ellers meget humoristiske og selvironiske-jeg kan se noget sjovt i det, hvis det ellers skulle være meningen med det – ikke at jeg tror det.

Det ligger sig faktisk meget fint op ad de seneste dages debat om, hvad det vil sige at være dansker.

Jeg har siden jeg var på udveksling i Frankrig efter 9. Klasse gjort mig mange tanker om nationalitet, tilhørsforhold osv. Jeg har været, og er stadig stolt af at være dansker og jeg kunne ikke forestille mig nogensinde at have lyst til at være andet, heller ikke selvom jeg gerne vil bo et par år i udlandet. Jeg føler mig heller ikke som europæer eller verdensborger for den sags skyld. Jeg er dansker. Og for det meste elsker jeg at være det.

Læs også: Lad mig dog selv fortælle hvad jeg mener

Men som dansker har jeg simpelthen ikke lyst til at ligge ‘navn’ til et sådan parti, der ligefrem bruger det i deres partinavn. Danskernes parti er i mine øjne, så langt fra Danmark og den danske mentalitet man kan være. Og helt ærligt, så vil jeg faktisk hellere opgive min danskhed, end jeg vil sættes i forbindelse med danskernes parti fordi jeg er dansk.

IMG_2554Foto: Annika Clemens

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første dag på isen