Når man både har lyst, og ikke så meget lyst til at være dansker

Opskrift: Friske forårsruller

img_0700 img_0701 img_0703 img_0705

Hvis der er noget jeg virkelig elsker, så er det hyggelige måltider der strækker sig over ikke bare en god snak men gerne flere timer. Derfor måtte jeg også forleden eksperimentere med disse hjemmelavede friske vietnamesiske forårsruller. Jeg er så vild med, at man sidder der og “laver maden” sammen, og naturligt kommer til at sidde meget længere tid om bordet og snakke og hygge.

Selve rullerne skulle vi lige vænne os til begge to, min kæreste og jeg. Eller nærmere det rispapir de er rullet sammen i. Den der gummikonsistens de unægteligt kan få, den skal vi lige arbejde lidt med, og jeg tror faktisk at det allerede kunne gøre meget, hvis man puttede mere fyld i rullerne, og måske endda skar dem ud i sushilignende stykker. Men det kan man jo selv eksperimentere med hvis man har lyst.

Som fyld havde vi forårsløg, peber, avokado, agurk og gulerod skåret i passende små strimler.
Kyllingen er marineret i lidt soya, ingefær, lime, honning og fiskesauce – så orientalsk som jeg kunne, mens rejerne bare er optøet fra fryseren. Et par stegte tigerrejer ville helt sikkert være prikken over i’et.
Ellers er det bare at dyppe rispapiret i lidt vand, og få lagt fyldet så du kan rulle den ind både i siderne og hele vejen om. Det kræver lidt øvelse at få det stramt, men det er lige præcis det der er hyggeligt.

Peanutdippen er tyvstjålet fra Emily Salomons opskrift her. 

En thailandsk tiger øl satte prikken over i’et og lidt frisk korriander eller lidt chilisauce ville helt sikkert også kunne gøre underværker. Ellers er det bare lidt soya i skålen.

Velbekomme <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man både har lyst, og ikke så meget lyst til at være dansker