Mandagsmood i bedste stil

Endnu en sang om uddannelse

Ja det er faktisk ikke første gang et næsten identisk emne er på bloggen. For nærmest nøjagtigt et år siden, skrev jeg et indlæg med stort set samme ordlyd, og nu prøver jeg så igen. Fordi ungdommen åbenbart stadig ikke er tilfredse…

Læs også: Hvorfor kan vi ikke bare være glade for vores gratis uddannelse?

Sidste år brokkede jeg mig først og fremmest om hele brokkermentaliteten. Men dernæst var jeg dybt uenig i den måde der blev brokket på. Nemlig oftest en strejke eller blokering. Og det må jeg give dem, de utilfredse unge, at den har de taget til sig. Igår var der nemlig reel undervisningsnedlæggelse landet over, og ikke blot en lousy blokering. Hatten af for det. Altså hvis man tror på, at den er demokratisk valgt osv. osv. Men lad os nu bare blive i den tro…

12049717_10204942067339509_2821562152277426235_n

Men det jeg ikke forstår er, hvorfor pokker verdens mest priviligerede studerende ikke selv kan se det. At vi er røv forkælet. Det handler om, at få en lille smule mindre, end de i forvejen mange mange penge staten hvert år udbetaler i SU, for så at få mulighed for at låne lidt mere til en yderst favorabel rente. I mit hoved er det simpelthen logik, at vi alle bliver nødt til at klemme ballerne sammen og hjælpe til med at få økonomien på rette kurs, også os studerende – især hvis vi samtidig ønsker, at vores børnebørn og deres børnebørn skal kunne leve så godt som vi gør nu.

Nej var det ikke en bedre idé, at vi hjalp regeringen med at finde ud af hvordan det ville give mest mening at spare penge i uddannelsessektoren (og her snakker jeg altså ikke om SU’en, men om de andre penge der skal spares på institutionerne osv.). Det er trods alt os der bruger dem. Og jeg godtager simpelthen ikke den gamle sang om, at der ikke kan spares mere i det offentlige. Det kan der. Og det skal der. Jeg er med på, at det aldrig er særlig sjovt, men en gang imellem er det bare nødvendigt. Ligesom når budgettet er lidt strammere i privaten i december f.eks. fordi der også skal være plads til julegaver. Man finder en løsning.
Men hvis vi vil have indflydelse på hvor og hvordan pengene i det offentlige og specifikt i uddannelsessektoren skal spares, så bliver vi nødt til at dén debat. Ikke en forkælet debat om “mer-vil-ha’-mer”.

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det lige igen.

Tak for god og gratis undervisning, Danmark.
Jeg vil aldrig tage den for givet, og det håber jeg heller ikke at du vil.

Tænk over det.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mandagsmood i bedste stil