Guld, kærlighed og Outfit #8

Trygge, yndlings og mindeværdige dufte

 

Der er et eller andet med mig og dufte. Måske i har det ligesådan?

Jeg kæder dufte sammen med minder, steder og ikke mindst personer. Faktisk så meget, at jeg kan blive helt sentimental. F.eks. da jeg som 16 årig var på udveksling i Frankrig og jeg tilfældigvis kom forbi en kosmetikforretning med min værtsfamilie. Jeg gik rundt og duftede sporadisk til de forskellige parfumer, og pludselig opdagede jeg den parfume, min mor brugte en stor tid af min barndom, og det var præcis som at være hjemme hos hende bare det at dufte til den. Jeg sprøjtede lidt på de velkendte papirlapper, og tog med mig i lommen. Dét var tryghed.

skaermbillede-2016-10-25-kl-15-03-38

Ligeledes har jeg det f.eks. med en deodorant min kæreste brugte på en ferie til Thailand for halvandet års tid siden. Når han har den på nu, minder det mig om turen. Eller når han tager den parfume på, han brugte meget dengang vi fandt sammen. Jeg kan blive helt nyforelsket. Der er også den parfume jeg selv brugte på og omkring min sidste skoledag i 9.klasse. Den kan jeg stadig ikke have på idag uden at føle mig helt vild ung med de unge og tænke tilbage på sommer, karameller og ALT for meget alkohol. Ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting selvfølgelig. Haha

Men det behøver nødvendigvis ikke at være kunstige dufte i form af parfumer og deodoranter. Der er jo også ting som de gode gamle viskelædere med duft, der sender en direkte tilbage til skolegården, eller duften af rent sengetøj og popcorn der virkelig kan bringe hygge frem. Men generelt ligger jeg også altid lagt mærke til folks naturlige dufte, og jeg ved ikke noget bedre, end at træde ind i et nyt hjem og dufte folks “hjemme-duft” som jeg kalder det. Min gamle folkeskole veninde husker jeg især, havde en fantastisk duft hjemme hos sig, og når jeg kom derhjem faldt jeg bare sådan til ro. Det var duften af venskab og en kærlig familie jeg næsten kaldte min egen. Derfor var det også virkelig vigtigt for mig, at man skulle kunne lide duften af mit og min kærestes hjem, da vi flyttede. Vi købte en såkaldt hus-parfume, sådan en med pinde i, der skal sprede duften i rummet, med en lækker citrusduft. Det resulterede dog i, at alle folk syntes der lugtede af gin og tonic den første tid. Igen, dufte der minder en om alkohol, ser jeg ikke nødvendigvis som en dårlig ting, men om det skal minde en om mig som person, er jeg lidt i tvivl om.

img_7334
Si af Giorgio Armani // Flowerbomb fra Victor og Rolf // Goldea fra Bvlgari // Coco Mademoiselle fra Chanel
Affiliate links

Men når det skal være parfumer. Og det skal det jo unægteligt en gang imellem, eller lidt hver dag om man vil, så er dé her mine. Ikke mine yndlings eller favoritter. Mine! Og det siger jeg, fordi det ubetinget er duften af disse, der (i mit hoved om ikke andet) identificerer mig. De er nok lidt mere ‘tunge’ og ‘aftenselskabs-agtige’ end hvad andre kan lide. Men for mig er de helt perfekte. Og flere af dem har jeg af 2. og 3. omgang. Den fra Coco Chanel har jeg dog ikke fået åbnet endnu. Det var en studentergave som jeg glæder mig til at åbne. Jeg har haft samme før, faktisk en gave fra min værtsfamilie i Frankrig, dog ikke som denne i en udgave til at sprøjte i håret, men det er helt sikkert kun et plus. Min hud har bestemt ikke godt af for meget parfume direkte på huden. Det tror jeg egentlig ikke nogens hud har, og derfor har jeg faktisk gjort det til en vane at sprøjte det på tøjet.

Så leder i efter en ny parfume, vil jeg bestemt foreslå jer at forsøge jer med disse. Den jeg ubetinget har fået flest komplimenter for, er Flowerbomb, så det kan man jo lige tage med i overvejelserne 😉

Læs også: Hvis jeg skulle frede én ting i vores lejlighed (Historien om mit smukke arvestykke af et sminkebord)

Alle står de fint og pynter på her på mit sminkebord, så jeg husker at tage dem på hver dag. Og hver dag er det ligeledes en kamp at vælge.

img_7338

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Guld, kærlighed og Outfit #8