Hvorfor blogge?

Hvornår flytter jeg til Århus?

Ikke lige nu. Og måske faktisk aldrig.

Jeg er SÅÅ godt tilfreds her hvor vi er nu, men jeg har simpelthen ikke tal på, hvor mange gange jeg har fået netop spørgsmålet om, hvornår jeg så flytter til Århus, når jeg har fortalt at jeg bor i Skanderborg og læser i Århus. Dertilhørende et par udspillede øjne der virkelig indikere, at jeg har gang i noget vildt.

Og helt ærligt, så synes jeg det handler lidt om perspektiv. Jeg ved da godt, at jeg har længere til skole end de fleste priviligerede unge. Men så er det vidst heller ikke værre. Fra jeg træder ud af døren herhjemme i Skanderborg, til jeg træder ind på min skole i det nordligste Århus, går der max 60 min. Oftest 45, og hvis jeg er heldig at være selvkørende kun 25.

Hvor lang tid bruger du på at komme til skole/arbejde?

En tur i tog fra Skanderborg til Århus varer et kvarter. Jeg når faktisk knapt nok at falde i søvn før jeg skal ud igen. Nok nogenlunde det samme som de fleste andre unge der hver dag hopper på bussen, metroen eller s-toget.

hausfrau-game-on-point0Læs indlægget her, fra da vi næsten lige var flyttet ind!

Det der egentlig irriterer mig, er den måde jeg altid ender med at gå i selvforsvar over mit valg. Jeg fortæller aldrig bare, at jeg bor i Skanderborg hvis nogen spørger. Jeg bor i Skanderborg-men-det-er-helt-fint-for-det-er-kun-lige-15-min-med-toget-og-så-kan-man-jo-lige-nå-en-lur-eller-at-læse-lektierne-og-så-er-det-bare-sådan-et-lækkert-billigt-sted-tæt-på-søen-og-familien-og-jeg-tænker-godt-vi-kan-blive-der-i-mange-år-men-måske-får-vi-lyst-til-at-flytte-en-dag-det-er-jo-også-lækkert-at-kunne-cykle…. bla bla bla. Én stor undskyldning for, hvorfor jeg lige præcis elsker at bo i Skanderborg. Men her kommer de. Helt ægte og uden forbehold. Uden målestok. Grundende til, at jeg elsker at bo i Skanderborg:

  • Skanderborg er den smukkeste by. Without doubt.
  • Jeg bor tæt på min familie, på min svigerfamilie, og på min svigerbedsteforældre.
  • Jeg bor tæt på VU Skanderborgs lokaler, hvor jeg unægteligt stadig bruger meget tid.
  • Jeg føler mig tryg. Intet mindre.
  • Jeg finder altid ro, med det samme jeg træder ud af enten bilen eller toget. Det er som at komme rigtigt hjem. Og den følelse har jeg faktisk sjældent haft, sådan mit skilsmissebarnsliv taget i betragtning.

Vi flyttede allerede ind, mens vi stadig gik i gymnasiet her i Skanderborg, men det var 100p velovervejet, at det blev Skanderborg, og ikke Århus selvom vi godt vidste, at vi skulle derind og læse. Og bund ærligt. Jeg fortryder det ikke. Mens alle mine nye studiekammerater fandt lækre nye steder i byen, må jeg indrømme at jeg overvejede det kort. Eller måske om et par år, efter mit udlandssemester eller min kærestes praktik. Men lige nu har jeg ikke lyst til at forlade stedet. Heller ikke for et semester i udlandet eller i hovedstaden, hvis jeg skal være helt helt ærlig. Og det skal jeg jo.

Læs også: Moving in or moving out? 

I mange år som yngre boede jeg og gik i skole i Århus. I virkeligheden har det nok bare gjort, at jeg føler jeg har været en del af det. Jeg har ikke noget behov for at skulle “ind til byen” igen, tværtimod ser jeg næsten kun mig selv trække mig længere og længere tilbage derfra.

Og helt ærligt. Når man bor lige her, kan det så blive meget bedre?

skaermbillede-2016-11-18-kl-14-49-03Billedet er fra en gammel salgsopstiling, længe før vi lejede det.
Men jeg lover at det er mindst lige så lækkert nu. Også i efterårsmørket. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor blogge?