1. advent - om surmuleri, juleri og "Løkkeri"

Mad på amerikansk – i Århus

De seneste par uger har jeg været heldig at være inviteret på hele to lækre amerikanske spisesteder i Århus. Først (som jeg prøvede at fortælle om her, men endte med at snakke om noget helt andet), af min kæreste på vores 3 års dag. Og senest af min familie for at fejre min søsters fødselsdag. Og hvis der er noget jeg virkelig er vild med, så er det ting der rimer på USA. Det emmer bare på den gode måde af frihed. Begge dele var samtidig virkelig lækkert, og jeg tænkte derfor, at jeg selvfølgelig ville dele det med jer. Måske du selv har en friheds-elskende ven, du kan inviterer ud til en ægte murica-burger?

Memphis Roadhouse

img_0065 img_0066
img_0068
skaermbillede-2016-11-24-kl-14-10-39

På roadhouse møder du det ægte USA så snart du træder ind ad døren og hilser på værten. Hun er nemlig amerikaner, og har valgt at åbne stedet med alt hvad hun elsker hjemmefra. På menuen var der alt fra lækre ribs til pulled pork, men vi endte alligevel begge med en “The roadhouse burger” og det var bestemt et godt valg. Burgeren var lige som den skulle være, greasy på den gode måde. Pomfritterne var super lækkert krydret, ærger mig stadig over, at jeg ikke lige fik spurgt med hvad, men lækkert var det. Ved bordet stod der desuden lækre, autentiske saucer med alt fra barbecue og chilismag. Det hele blev selvfølgelig skyllet ned med budweisers, som inden maden var blevet serveret med en skål peanuts. Altså den amerikanske udgave. Herhjemme vil de nok nærmere gå under betegnelsen jordnødder.
Det eneste minus var, at det var ketchup der blev serveret til pomfritterne (I’m a mayo-girl), men man kunne helt sikkert sagtens havde bedt om andet, hvis man spurgte.

Selvom prisen her, er en smule dyrere end mange af de andre burgersteder der efterhånden har fundet vej til Århus, vil jeg også sige, at maden var derefter. Det skal måske i virkeligheden mere ses som en lækker “cafe-burger” og en restaurant, end som en burgerjoint hvor man mere bare napper sin burger med i hånden.

The Diner

img_0069 img_0070

Find burger-menuen fra “The Diner” her 

Og apropos de der burgere man hapser på vejen, så var min familie og jeg i onsdags forbi “The diner” for at fejre min søster fødselsdag med burgere. Uden at det iøvrigt skal være en dårlig ting når jeg siger, at det er sådan en burger man kan hapse på vejen. For de var gode, og pomfritterne var endnu bedre. Jeg siger dig. De B.E.D.S.T.E pomfritter jeg til dato har smagt. Måske var det den churros-lignende form der sikkert kunne suge meget mere friture til sig end normalt, måske de autentiske omgivelser eller mængden af mayonnaise, men nøj de var gode! Helt ærligt. Prøv dem.

Jeg fik en “Kansas burger” dog med alm. stegt kylling og ikke deepfried (normalt er jeg typen der HADER når folk laver om i menuerne. Men servitricen lod mig ikke rigtigt bestille andet, efter jeg havde fortalt at friturestegt kylling ikke lige var sagen, før hun havde sagt at hun bare ville lave den med alm. stegt kylling). Dertil selvfølgelig pomfritter og en masse af den gode mayo fra Hellmann’s. Og en Milkshake til mine søskende. Og amerikansk øl til de voksne, denne gang i form af en Miller.
På bordet ved siden af stod desuden de nærmest ikoniske ketchup og sennep tuber og bare ventede på, at blive sprøjtet ud på din hotdog.

Omgivelserne var ligeså fede som burgerne (på den fedtholdige måde), og man kunne sagtens sætte sig og nyde de autentiske diner-omgivelser med sin burger og pomfritter i bakker. Det lignede faktisk endda, at der var nogen der havde udnyttet stedet til et forretnings-møde. Men det er også muligt, at få maden med som take-away.

En burger koster 89 kr og dertil kan man få pomfritter for en 20’er ekstra. Det synes jeg faktisk er en helt fin pris, for et ret lækkert måltid.

Hvad der er knap så fint, er de kalorier der med garanti røg med indenbords, men sådan er det jo, når man vil have det på ægte amerikansk 🇺🇸🍔

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. advent - om surmuleri, juleri og "Løkkeri"