Hvad er det med julefrokoster og utroskab?

Julebagning hos svigerfamilien

I dag er jeg ramt. Af julefrokost. Puuuha. Men i starten af december, da jeg stadig var ved godt mod både hvad angår julemad, snaps, småkager osv. fik jeg bagt, trillet og klippet i bedste traditionsrige stil. Nemlig til julebagning hos begge sider af svigerfamilien.
Ja, min egen familie er ikke helt så gode til det der med juletraditioner, selvom min mor engang imellem hævder at bage “udstikker-kager” som jeg kalder dem. Dem der man bagefter pynter fint med glasur i regnbuens farver og glimmerkrymmel. Lidt traditionsrigt er det faktisk. For det er da også det jeg har gang i på nedenstående billede. Vi har bare ikke været helt så god til at fastholde det som min svigerfamilie. Og hvis i kender mig bare lidt (eller har læst med her) ved i at jeg ELSKER traditioner.

157006_1497568641358_2467958_nI min “Mille-og-Molly-hue” klar til kagebagning

Mads og jeg blev kærester lige op til juletiden for tre år siden, og det var derfor den oplagte måde at møde hele svigerfamilien på, at tage til julebagning og julehygge. Så det gjorde vi. Og jeg elsker det simpelthen lige så højt som dengang. Det der med at være sammen med min svigerfamilie, heldigvis da.

Hos sviger-mormor og morfar bages der vaniljekranse med børnebørnene og vedhæng, til den store guldmedalje. Og det er noget med, at det startede helt tilbage til dengang min svigermor var barnebarnet der snoede kranse. Dét er da lidt hyggeligt. Og så er vaniljekranse min absolut yndlingssmåkage. Coincidence, i think not.

img_0014

Læs også: Få styr på traditionerne – JUL

Hos svigerfarmor bliver der trillet havregrynskugler og klippet skumfiduser. Lidt utraditionelt, men også ret lækkert. Og så spilles der pakkeleg og spises æbleskiver. Hele familien hvis det lykkes. I år var min yngste søster endda med. Hun er startet i 0.klasse sammen med min kærestes lillesøster, så det er ligesom lidt familie det hele. Simpelthen fantastisk. Og man er kuglemæt og kåd af sukkerchok når man går derfra igen. Men det hører sig jo også til.

img_0003 img_0008

Glad, stopmæt og høj på juletraditionerne!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad er det med julefrokoster og utroskab?