Julebagning hos svigerfamilien

Min jul 2016

I dag kunne jeg efter den sidste times feedback, afslutte 1. semester på mit studie og gå på laaang juleferie. Vi har nemlig ingen eksaminer i januar. Hurra!

Og derfor er julen nu også for alvor begyndt for mit vedkommende. Jeg er ikke på nogen måde i julehumør, men mon ikke det kan nåes inden – med Last Christmas på repeat? Jeg satser.

Egentlig passer det mig rigtig godt, at have lidt ekstra dages fri i januar. For juledagene er virkelig spækket med aftaler og arrangementer. Ikke at der er nogen af dem jeg ikke glæder mig til, men det kan faktisk godt været lidt hårdt sådan at være skilsmissebarn og køre landet tyndt til før-jul, jul og bag-jul. Især når man har valgt en kæreste med samme familiekonstellation.
I morgen lægger jeg ud med en tur til København for spise god mad og drikke drinks med alle de andre fra Bloggers Delight. Det bliver virkelig fedt at møde hele “crewet” og ikke mindst, få lov at tage del i de der fancy blogger-arrangementer, haha.
Lillejuleaften bliver med gavebyt og “glædelig jul” hilsner hos min svigermor, mens jeg tilbringer det meste af juledag, aften og efterfølgende morgen sammen med min kæreste hos hans far. Derefter står den på hygge hos min egen mor, der samtidig har fødselsdag d. 25, efterfulgt af en julefrokost med min pap-familie d. 26… Såå mon ikke vi nok skal blive både mætte og trætte.

img_0512

Det var egentlig ikke en svær overvejelse for mig at beslutte, at min juleaften skulle tilbringes hos min svigerfar og ikke mindst sammen med min kæreste. De første to år vi var kærester synes jeg det var rigtig underligt, at vi var så meget sammen til dagligt, og så på sådan en speciel dag som denne skiltes ad. Sidste år boede vi sammen, og der var det blot endnu mere mærkeligt. Så efter maden hos min morbror og tante tog jeg mig selv og mine gaver med i bilen, og tog turen hjem til min kæreste hos hans mormor og morfar for at danse rundt om træet og åbne gaver hos dem. Lidt fra begge verdener. Sådan som jeg som skilsmissebarn er vant til.
Men i år orker jeg virkelig ikke mere to-delt verden. Jeg har aller mest lyst til at dele (hele) dagen med min kæreste. Og som sagt så er jeg jo ikke rigtig vant til nogen helt særlig konstellation eller tradition i forhold til at holde julen, fordi jeg har skiftedes til at holde den med mine forældre, som har skiftedes til at holde den med de andre dele af familien. Og på den måde er der ikke noget forkert eller rigtigt, ang. jul for mig. Medmindre det føles sådan. Og det her føles helt rigtigt.

Men skal jeg være helt ærlig, så glæder jeg mig virkelig til engang at have mine egne juleaftenstraditioner. Jeg har nævnt det mange gange før, men jeg er bare bedst til, når det hele er mere eller mindre som det plejer…

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Julebagning hos svigerfamilien