Godt nytår: Nu i videoformat!

Nytår for to // 3-retters menu på ingen tid

fullsizeoutput_1ff7fullsizeoutput_1ff8

Jeg havde den fineste, stille og rolige nytårs aften forleden. Første gang i egen lejlighed. D. 1 jan. var det nemlig et år siden vi flyttede ind. Det var egentlig ikke som sådan planlagt, at vi bare skulle være min kæreste og jeg. Men vi havde bare lyst til at være hjemme. Næste år tror jeg dog vi inviterer et par venner forbi. Det var lidt mærkeligt så stille der var, selvom det var hyggeligt, og må indrømme at jeg normalt virkelig nyder en middag med gode venner – og nytår er jo oplagt til dette.

Vi havde lavet en ret nem, men super lækker 3-retters menu. Jeg tror vi brugte en time eller to på at forberede om eftermiddagen, og så var det meste nærmest klar til servering…

fullsizeoutput_1ff4 fullsizeoutput_1ff3 fullsizeoutput_1ff5 fullsizeoutput_1ff6

Til forret lavede vi Emmamartinys blinis. Min kæreste stegte blinis i løbet af eftermiddagen og jeg skar løg, laks, dild og lavede rødbedecreme og puttede det i små skåle. Så var det vitterligt bare at sætte frem og gå igang med at anrette de små hapser.

Hovedretten var hasselback kartofler, en mangosalsa og et par gode bøffer med en færdiglavet whiskeysovs der bare skulle opvarmes. Jeg havde ordnet kartoflerne så de bare skulle tændes for en times tid inden servering (de blev toppet med lidt parmesan 5 min. inden de kom ud af ovnen, virkelig lækkert) og så havde jeg lavet salaten (som bestod af avokado, rødløg, cherrytomater, mango og lidt citronsaft, salt og peber) et par timer inden så den kunne stå og trække. Og så var det jo bare at stege bøfferne et par minutter på begge sider og varme sovsen. Igen, alt for nemt.

Desserten var egentlig tiltænkt som en trifli. Jeg ville gerne have lavet noget lækker marineret blomme i portvin, men da føtex ikke havde nogen blommer og jeg ikke orkede en halv times kø et andet sted, besluttede vi hurtigt at lidt ost kunne gøre jobbet som dessert. Jeg ELSKER ost. Min kæreste er lidt mere tilbageholden, men kan godt nyde de lidt mildere af slagsen. Og lige så lækkert som det ser ud, lige så nemt er det jo at anrette på et lille skærebræt. Det her er et oste/tapas-sæt fra Jamie Oliver, hvor også det smarte tag-tøj hørte med. Det er en gammel firmagave, men lige nu kan man få et lignende tapasbræt på tilbud her.

Tilført rigelig med champagne og rødvin, og senere også lidt bailey og kransekage var min mave intet mindre end glad, da jeg ved 1-tiden trissede i seng. Og der havde jeg allerede rendt rundt med nattøj et par timer.
Min kærestes lillebror kom forbi lige før midnat, han havde været på arbejde og skulle det igen tidligt næste morgen, så det skulle ligeledes bare være stille og roligt for ham at springe ind i det nye år. Efter en halv times fyrværkeri-kig drak drengene en kop kaffe, mens jeg lagde mig på sofaen og nød deres snakken. Det var fuldstændig som da jeg var lille og mine forældre havde venner på besøg. Jeg elskede at ligge på sofaen og lytte til deres grin og snakken og bare falde i søvn til god stemning.
En perfekt aften i mit smørhul her i Skanderborg.

Hvordan var jeres nytårsaften?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Godt nytår: Nu i videoformat!