Rejsevlog fra Marrakech #2

Kvote 2 guide #3 – Eksempel på CV

Så er vi nået til 3. runde i min kvote 2 guide. Læs første del om at researche her, og anden del om at indsamle beviser og udtalelser her.

kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret

Selvom i nok ikke er helt færdig med at indhente alle jeres udtalelser fra sidst, så skal det i dag handle om CV’et. Det kan man nemlig med fordel gå igang med, mens man venter på de sidste beviser og udtalelser.
CV’et er en vigtig del af din ansøgning, og det kan betale sig at bruge god tid på den, fordi det for vedkommende der skal læse den, er den nemmeste måde at danne sig et indtryk af, hvem du er som person. Se det som din præsentation af dig selv. Den skal helst være så skarp som muligt.

Læs også: Min vej gennem nåleøjet

Kategorisering

Hvad selve CV’et skal indeholde handler ligeså vel som udtalelserne, meget om det studie du ansøger. Men jeg vil mene at de overordnede kategorier nemt lader sig gå igen i de fleste ansøgniger. Et par linjer om din person. Din uddannelses- og erhvervsmæssige baggrund, dit frivillige arbejde, udlandsophold mv. samt lidt specifikationer om f.eks. dine sprogkundskaber. For nogen kan det også her give mening at skrive sine IT-kundskaber el.li.

Nedenfor kan i se et eksempel på et CV, nemlig mit eget autentiske CV, som jeg vedhæftede min Kvote 2 ansøgning for at komme ind på mit drømmestudie sidste år. Her skal det tages med i betragtningen, at det studie jeg ansøgte til er kommunikation, og derfor har jeg lagt vægt på netop mine kundskaber indenfor dette.

skaermbillede-2017-01-29-kl-15-31-04-kopi kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret

Designet til mit CV fandt jeg ved en simpel google søgning. Her kan man finde rigtig mange nemme word-skabeloner, hvor du bare skal plotte dine egne informationer ind. Ligeledes kan man købe forskellige skabeloner på f.eks. etsy.com. Man behøver altså ikke være en haj til photoshop el.li. for at få et fint og overskueligt CV. Prøv dig frem med en googlesøgning på “CV skabelon”, og jeg lover dig du vil have svært ved at vælge.

Hvis i har spørgsmål til udformningen af jeres CV eller generelt til Kvote 2 processen er I som altid velkommen til at smide en kommentar. Held og lykke med næste step, vi ses om en uges tid, når jeg deler efterspurgte tips til selve den motiverede ansøgning, og samtidig viser mit eget eksempel på en kvote 2 ansøgning frem.

Læs resten af min kvote 2 guide her. Her finder du b.la. også et eksempel på en kvote 2 ansøgning.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejsevlog fra Marrakech #2