Gamle klassikere i snevejr // Outfit #9

Kvote 2 guide #4 – Tips til at skrive en motiveret ansøgning + se eksempel på en ansøgning

Så blev det tid til næste afsnit af min kvote 2 guide. Og vi er nået til det ubetinget mest efterspurgte af slagsen, nemlig hvordan man skriver sin kvote 2 ansøgning. Hertil følger et eksempel på en kvote 2 ansøgning der gav pote – nemlig min egen motiveret ansøgning.

Det var ubetinget ansøgningen, jeg fandt sværest, da jeg sad midt i det sidste år. Og jeg fandt det ret umuligt at opstøve et eksempel på, hvordan pokker sådan en skulle se ud. Så derfor besluttede jeg mig ret hurtigt for, at nå vi nåede den her tid i år, så ville jeg dele min egen som eksempel. For det ér virkelig svært, hvis man aldrig har prøvet det før. Og på det tidspunkt sad jeg endda i et arbejde jeg havde fået så ung så det var legit nok bare at smide samme halve A4 side ind af døren som alle de andre steder også fik. Og derfor var jeg altså virkelig grøn i hele det at skrive en god ansøgning.

kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret

Opbygning

Jeg fik ved hjælp fra venner der allerede gik på studiet et par fifs til, hvad der vægtede højt i en ansøgning. Og derfor kan jeg endnu engang blot pointere, at din research er altafgørende.
Her fik jeg at vide, at det var rigtig godt, at skrive sig selv ind i studiet. Altså at få vedkommende der skal læse den til at se dig på studiet. Fortæl hvorfor du vil være god til de specifikke fag, hvordan det du kan er relevant på studiet eller fortæl hvad du glæder dig mest til at lære mere om, udvikle dig indenfor, osv. Sammensæt elementer af uddannelsen med elementer fra din baggrund. Det kan også være en god ide at fortælle hvad du regner med/drømmer om at bruge din uddannelse til på længere sigt.
Det kan også være en god idé at lave en mig-dem-os struktur. Altså først fortæl noget om dig selv, derefter om stedet du søger, og til sidst om hvad det vil munde udi såfremt du bliver optaget. Den løsning synes jeg dog oftere er bedst til job- og praktikansøgninger.

Læs de forrige dele af kvote 2 guiden her, her og her

Gør, hvad der fungerer bedst for dig

Nogen vil også forsøge sig med en fængende titel, eller en sjov historie som indledning, og det kan alt sammen være lige godt. Jeg tror det handler mest om, om du selv synes det fungerer, og om det fortæller noget om dig. For det er trods alt det vigtigste. Du skal vise dem hvem du er, og hvorfor du har fortjent at blive optaget.
Jeg opbyggede desuden min lidt som en artikel, med det vigtigste først og ikke mindst et resumé i starten.

Men nu til det. Her kommer altså et eksempel på en kvote 2 ansøgning. Min ansøgning. Brug den som inspiration eller blot som en idé om, hvordan den slags kan se ud. Det er slet ikke givet, at din hverken kan eller skal se lige sådan ud. Husk det.

kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret

Jeg håber i kunne bruge dagens indlæg, og ikke mindst fik noget ud af at læse et eksempel på en kvote 2 ansøgning. Det manglede jeg i hvert fald rigtig meget, da jeg selv sad og skulle skrive den.

Som altid er I selvfølgelig velkommen til at smide spørgsmål efter mig, hvis i har nogle.
God skrivelyst.

// Husk også og læs resten af kvote 2 guiden her – samt at følge med på bloggen på facebook!

6 kommentarer

 • Katrine

  Hej Katrine
  Jeg ved indlægget er et år gammelt, men jeg kommer alligevel med et spørgsmål. Kan du fortælle mig hvad det store spørgsmål er på kommunikation vs kreativ kommunikation? Mvh Katrine

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Hej Katrine. Tak for dit spørgsmål!
   Uden helt at vide det med største sikkerhed, så vil jeg sige, at kreativ kommunikation kigger mere på den visuelle kommunikation i form af farver, billeder, video osv., hvor “ren” kommunikation nok faktisk burde hedde strategisk kommunikation. Vi berør mere kommunikation i organisationsstrukturer, processer osv. og er på den måde mere nede i det skrevne sprog og den valgte ‘approach’ om man vil og knap så meget i den designmæssige udførelse.
   Jeg håber det gav lidt klarhed på dit spørgsmål – held og lykke i hvert fald 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund
   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Frederik

  Hej. Endte du med at komme ind på Kommunikationsuddanelsen på DMJX? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Hej Frederik. Det gjorde jeg ja, og er meget meget glad for det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Du kan evt. læse mit indlæg om uddannelsen ved at søge efter det. Det hedder ‘Kommunikation på DMJX // Hvordan og hvorfor’ 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gamle klassikere i snevejr // Outfit #9