Sæsonens 3 kjoler // Gallakjole

Opskrift: Fredagspizza // Nem og lækker pizzadej

Så blev det fredag. Og hvis der er noget jeg virkelig elsker ved fredags, så er det fredagsmad. Oftest pizza, fordi det bare er lækkert og nemt, men stadig noget der lige kræver at man gider bruge lidt tid på det. Tid jeg oftest ikke har i hverdagen.

Min mor har virkelig gjort pizza til en weekendspise, især efter de har fået en pizzasten, og det var hende der opfordrede mig til at prøve pizzadej med Tipo 00 mel. Jeg troede ikke det var så vigtigt hvilken mel man brugte, men jeg har aldrig fået så god hjemmelavet pizza som fra dej med Tipo 00 mel. Og dét er egentlig hemmeligheden.

Der er oftest en opskrift på melpakken, men jeg brugte ca. 25 g gær, en tsk salt, 7 dl. vand, 6-700 g. Tipo 00 mel og lidt olie. Lod det hæve en halv time og rullede det ellers bare ud. Dejen er SÅ elastisk, og hvis jeg havde snilde til det, kunne den bestemt svinges rundt i lokalet som en ægte pizzabager. Da dejen er nok til en 5-6 pizzaer, kan den med fordel smides i køleskabet og bruges 1-2 dage efter.

Fyldet er jo lidt en smagssag, men som før nævnt er jeg en sucker for gorgonzola på pizza. Lidt rucola på toppen, eller lidt hjemmelavet hvidløgsolie er også lækkert. En lækker tomatsovs er også at foretrække, her kan jeg anbefale den man ofte finder på flaske, den er godt krydret og smager lækkert af frisk tomat. Hvis ikke man laver den selv selvfølgelig. Det må blive næste projekt.

Det vigtigste ved fredagspizzaen er selvfølgelig desserten. Bland selv-slik!

fredagspizza

God fredag til jer ❤️
Jeg er snart på vej mod Lalandia i Rødby for at holde weekend med Kursusudvalget i VU. Som nævnt glæder jeg mig til at flashe min nye badedragt og min store røv, og ellers bare hygge med gode folk.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sæsonens 3 kjoler // Gallakjole