"Det kort gælder ikke, jeg skriver dig en bøde"

Opskrift og inspiration: Raclette

raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift

Det er efterhånden lææænge siden, at vi havde besøg til “parmiddag” som vi kalder det. Jeg havde besluttet mig for at vi skulle lave raclette, fordi det netop er ideelt til middage, hvor det gælder om at sidde længst muligt ved bordet, og holde snakken igang. Og så havde jeg samtidig, i firmajulegave fået den aflange raclette der står for bordenden med små pander og med fordybninger nedenunder til at lave pandekager. Og den skulle jo også prøves. Den runde har vi for længe siden købt for noget fødselsdags-gavekort fra OBH nordica (den kan findes her). Den med wokpanderne fra mit arbejde har jeg desværre ikke kunnet finde på nettet, men måske du er heldig i en isenkræmmer?

raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift

Men hvad Søren putter man så på sin raclette? Det var det store spørgsmål. Vi havde kun fået brugt den en enkelt gang før med familien i sommerhus, men da det var temmelig vellykket stilede vi efter noget lignende.Jeg havde forinden søgt lidt rundt på nettet efter inspiration, men fandt hurtigt ud af, at det i virkeligheden kun er fantasien der sætter grænser for, hvad der kan smides på stegepanden ovenpå, i panderne nedenunder (svarer mere til at blive bagt) og i de små wokpander.

Den helt traditionelle version, og også grunden til vi dengang anskaffede os en raclette, stammer fra Frankrig. Nemlig med formål at smelte ost. Raclette-ost. Det fik vi ofte dengang jeg boede i Frankrig, og jeg var vild med det. Dengang var det dog udelukkende ost vi opvarmede, og spiste det så med brød og pølse til. Kan også anbefales. Men vi smed altså både kød og grøntsager på den denne gang. Listet her er alt hvad der var at vælge imellem for os, og lidt til, mest til inspiration:

 • Mozarella
 • Gouda
 • Port Salut (klart den bedste ost til raclette hvis ikke du har mulighed for at anskaffe den helt ægte raclette-ost)
 • Tomat
 • Rød Peber
 • Løg
 • Champignon
 • Squash
 • Aubergine (også nogen med bacon på, i mangel på asparges)
 • Æggemasse (til wokpanderne)
 • Bacon
 • Cocktailpølser (også nogen med bacon om)
 • Små hakkebøffer

Jeg kunne også nemt have fundet på at smide asparges, mørbrad, rejer, kammuslinger, kartoffelskiver m.m. på. Som sagt er det kun fantasien der sætter grænser, og man kan med fordel bruge lidt af det der måske alligevel fylder i køleskabet. Husk og varm lidt flute til, det går godt til den varme ost!

raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift

Som nævnt var det muligt på vores ene raclette at lave pandekager, og det var mindst ligeså hyggeligt som med resten af maden at sidde hen over det, og lave dem et par ad gangen.

Med godt selskab og en god flaske vin, skulle der vidst være lagt op til mange timers hygge. Så sidder man der og sveder lidt henover den, og slås om hvis pølse det nu er der er ved at sprække. Vi vilde med racletten herhjemme, og mon ikke den snart skal på bordet igen!

raclette, raclette ost, raclette-ost, raclette inspiration, raclette fyld, raclette opskrift, raclette pandekager,

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Det kort gælder ikke, jeg skriver dig en bøde"