Kur eller kostplan?

Inspiration til fejring af studentergilde

Jeg blev forleden spurgt om ikke jeg kunne skrive et indlæg med lidt inspiration til, hvordan man kunne holde sit studentergilde. Jeg var priviligeret nok som det skilsmissebarn jeg er, at blive fejret i flere omgange da jeg sidste år blev student. Men det var alligevel ikke helt nemt at få fundet ud af hvordan det lige skulle løbe af stablen. Mon ikke også nogle af jer derude har overvejelser omkring hvordan og hvornår den fine hue bedst fejres? Her kommer således lidt inspiration til fejring af studentergilde.

Præcis en uge efter jeg blev student fyldte jeg 20, og jeg besluttede derfor at rykke den helt store festivitas til der. Det passede ganske glimrende med, at jeg kunne deltage i venner og veninders i mellemtiden. Men på selve dagen (en tirsdag) jeg blev færdig var min far og familien, min mor og familien, min mormor, kusine, kæreste og et par veninder inviteret til jordbær, bobler og studenterbrød på skolen. Helt lavpraktisk kom min mor med drikkevarer og jordbær og min far med kage. Det var jo allerede en god håndfuld, og der sad vi så og skålede og tog billeder indtil folk skulle videre. Jeg tog derefter mod min veninde i Randers der holdt studentergilde samme aften.

img_6463 img_6473 img_6480

I løbet af ugen var jeg som sagt til studentergilder i nær og fjern. Fredag havde vi dimission på skolen og lørdag/søndag kørte vi studentervogn. Vognen kom naturligt forbi min mor, da det er hende der bor i Skanderborg, men min far og familien var inviteret til at være der så de også kunne få et blik af de fulde studenter på en ladvogn. Min mor havde her lavet små toast-hapsere med forskelligt lækkert fyld, mens min parfar serverede kolde øl og punch. Vi var et af de første stop på ruten så folk var stadig ikke overmætte eller for fulde/trætte. Men hvad der serveres var virkelig individuelt og meget forskelligt. Nogen forsøgte at lave en form for oversigt, men for mig var det egentlig både fuldstændig lige meget hvad jeg serverede og hvad andre serverede. Bare det var lækkert. Og man behøver bestemt ikke være nervøs for at man skal have noget “ordentlig mad”. Vi fik rigeligt…

img_7628 img_7652

Tirsdag var så dagen hvor jeg både fyldte 20 og holdt studentergilde. Jeg havde inviteret både venner og familie i en facebook-begivenhed for at holde det helt lavpraktisk og uformelt. Sådan som jeg gerne ville have det. Hele min mors og papfars familie var inviteret, samt min far, papmor, søskende, farmor og faster (altså kun det nærmeste af min fars side) og lidt naboer, en bunke venner fra VU og de tætteste fra gymnasiet (resten af gymnasieklassen havde jo været forbi til studenterkørsel). Invitationen hed kage, kaffe og bobler kl 14 og grill og øl kl. 18. Og man havde lov bare at komme og gå fuldstændig som det passede. Alt service i huset var sat frem, mens stole, tæpper og udendørs møbler prydede både terrassen og vores have der primært blev brugt til ølbowling.

Det var præcis som jeg havde ønsket det. Meget stille og roligt, men omgivet af venner og familie. Den festglade del af selskabet tog videre mod andre gilder inden mørket faldt på, og jeg sad tilbage på terrassen med et glas rødvin og de aller tætteste.

img_7663

Senere på sommeren da det meste studentergøgl havde lagt sig, holdt min far hvad vi plejer at kalde “sommerfødselsdag” i haven for mine to søstre og jeg. Denne gang med lidt bobler og “studenterfejring” inden fødselsdagen der plejer at bestå af noget kaffe/kage og slutte med en gang bålmad. På den måde blev jeg også fejret af både min far og papmors familie. Og mine stolte bedsteforældre på den side, fik lov at se mig med huen på.

Find også inspiration til studenterkjolen her

I kan nok høre, at min fejring af studentergilde foregik meget uformelt. Sådan som jeg elsker det, med paptallerkener og “find en stol”-mentaliteten. Men jeg har også været til hyggelige studentergilder med bordkort, sange og taler. Det handler vist mest om hvad man selv er til. I øvrigt også når det gælder gæstelisten. Nogen holder kun for venner, nogen kun for gymnasieklassen, nogen kun for familie og andre igen, som jeg, en mellemting. Maden var også meget forskellig, og nogen steder var vi studenter først inviteret efter maden. Skulle man gøre noget helt 4. kender jeg også en enkelt der inviterede til brunch. Mange valgte desuden at holde studentergilde om fredagen så deres familie havde fri dagen efter og selskabet derfor ofte blev ved lidt længere, men det betød samtidig for de fleste af mine klassekammerater og jeg, at vi var inviteret rigtig mange forskellige steder hen samme dag. De fleste dage i ugen havde jeg en eller to jeg var inviteret til, hvor jeg fredag måtte vælge mellem 5 forskellige. Igen, det skal man nok lige overveje i forhold til ønsket om gæster.

Ingen af gangene var der gjort noget særligt ud af pynt. Andet end de klassiske flag, lidt pap-huer og et par rød-ternede due. Og jeg tror virkelig ikke det er noget der bliver givet opmærksomhed hvis jeg skal være helt ærlig. I hvert fald slet ikke fra dine fulde medstuderende. Brug pengene på køligt alkohol istedet, det vil de takke dig for.

Jeg håber i kunne bruge mine erfaringer til lidt inspiration. Er der noget jeg ikke kom omkring skal du selvfølgelig være velkommen til at lægge en kommentar. Ellers håber jeg du vil følge med på min facebookside her – så får du nye indlæg direkte i dit feed.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kur eller kostplan?