Bedre end på film

Hvad en jyde funderer mest over ved København

På søndag kan jeg fejre to ugers jubilæum som københavner. Og der er jo nu, mens alting stadig opleves som en form for “ud af kroppen oplevelse”, hvor alting virkelig er oppe og vende på øverste, at man forstår de store forskelle. På det der med at være tilflytter. Og der er nu, mens jeg stadig lægger mærke til disse særheder og inden jeg bliver alt for intregreret i selvsamme, at jeg må skynde mig at dele dem med jer.

For som jeg lige sad og blev enig med min “tilflytter-veninde” om i dag på en fortovscafé, så er der fandme mange mærkelige ting at lægge mærke til og fordøje. Heldigvis grinte vi af det meste. Hvad andet kan man gøre.

Læs også: Ting københavnere gør

Hvad finder en jyde funderer mest over ved København?

 • Hvad søren sker der nede på gaden? 
  Well… Det er højest sandsynligt bare fordi der altid er mennesker på gaden. Mange af dem. Frem og tilbage. På vej til arbejde, i skole og i byen. Ikke som derhjemme, hvor du snildt kan snige dig 2 km hjem en tidlig aften uden at støde på et eneste individ. Møder du nogen, er det med garanti enten en gammel gymnasiekammerat eller din forældres nabo.
 • Hvordan er det muligt IKKE at slå sig selv ihjel på cykel?
  Det er jo et absurd vejnet der er etableret til cyklisterne herovre. Flere spor, hajtænder og højre-/ venstresving. Og ingen formår jo at befærde sig sikkert. Min teori er, at folk ikke har kørekort og derfor simpelthen ikke kender færdselsreglerne. Så ræk dog den hånd op inden du bremser, menneske. Ja, jeg har i hvert fald fundet cykelhjelmen frem.
 • Hvordan kan en XL-byg eller jysk på størrelse med en mindre dametøjsbutik have alt det udstyr man har brug for? 
  En rigtig byggehandler ligger altså i industrikvarteret, og det er større end tre fodboldbaner. Jeg begriber ikke hvordan flügger farver nede på hjørnet kan have alt det, københavnerne får brug for. Du kan jo knap nok komme ind i butikken uden at måtte trække maven ind, og snige dig med siden ind.
 • Skal det her forestille at være hyggeligt?
  Jeg elsker virkelig at kigge på mennesker, og derfor vælger jeg da også oftest caféer, der ligger ud til lidt befærdede steder, så man kan sidde der og se livet foregå ude foran i alle dets afskygninger. Men helt ærligt? Det er jo ikke hyggeligt at sidde med vejarbejde i den ene side, en halvbefærdet vej til den anden og så lige et s-tog på tværs. Måske har jeg fundet mig de forkerte steder, men med så få grønne pletter og så meget vejarbejde synes det mig en smule svært at finde det perfekte spot. I øvrigt har jeg ikke held med at finde noget som helst endnu. Google maps i øerne, mens det ligner du hører musik. Snedigt usynligt tilflytter-trick! #selvtak
 • Hvad er hvad?
  Apropos ovenstående…
  Seriøst. Hit me. Hvad er København, hvad er Frederiksberg, hvad er bare Vesterbro og hvornår starter Nørrebro? Hvorfor hedder det København K og ikke C? Og er man egentlig overhovedet københavner, når man bor på Frederiksberg? Alt øst for Storebælt er København i mit hoved. Og alt øst for Vanløse er midtbyen.
 • Hvordan kan der være passagerer til SÅ mange afgange? 
  Når man er vant til en bus i timen og et tog hvert kvarter (som i øvrigt føles som hele tiden), er det for det første fuldstændig absurd at løbe efter noget som helst transportmiddel herovre. Det kommer jo literally lige om lidt igen. Og for det andet. Hvordan kan de altid være propfyldte? Jeg er simpelthen forundret. igen. SÅ mange mennesker. Hele tiden. Og så lige en anden ting, hvornår bliver man tjekket af en kontrollør i s-tog? I Aarhus i bussen på vej til studie, var det snildt en gang om dagen. Herovre har jeg endnu ikke prøvet det.
 • A´hvad sagde du? 
  45 kr for en LILLE iskaffe? Hørte jeg rigtigt. Hvordan er det på nogen måde muligt at være på SU i den her by? For slet ikke at tale om huslejen rundt omkring. pyyh.

img_2467

Er du også nylig tilflytter til hovedstaden? Tilføj gerne dine egne øjenåbnere eller måske humoristiske irritationsmomenter om den store nye verden af livet i storbyen.

Tak fordi du læser med ❤️
Sagt med tyk københavner-dialekt. Hvordan det så end lyder… ?

1 kommentar

 • Amalie

  HAHAHA så grineren xD og én ting jeg har lært; du må ALDRIG sige midtbyen, det hedder indre by, jeg er virkelig blevet grint ad mange gange på den kommentar 😀 Og der er desværre mange kontrollører, jeg har fået en bøde for meget…

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bedre end på film