Første dag i et nyt kapitel

Tips: Sådan skriver man en god kvote 2 ansøgning

Kvote 2 ansøgning: Tips: Sådan skriver man en kvote 2 ansøgning + CV, eksamen, gymnasium, student
Kvote 2 ansøgning … Skal du skrive én?

Det er efterhånden blevet den tid på året, hvor kvote 2 ansøgningen skal skrives. Eller i hvert fald hvor processen skal igangsættes. Jeg kan så småt også se i mine visninger, at google viser vej til de guides jeg skrev sidste år. Men for at overskueliggøre det, kommer her en større opsamling. Den ultimative guide til, hvordan man skriver en god kvote 2 ansøgning faktisk. Fra start til slut.

Alt sammen bygger det på egne erfaringer fra den process, jeg selv var igennem i 2016, hvor jeg, mens jeg gik i 3.g, selv skrev kvote 2 til kommunikationsuddannelsen på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX). Du kan læse meget mere om mit eget valg af uddannelse og vej gennem nåleøjet her, men også om uddannelsens udformning her. Måske det er noget for dig?

Som altid er fristen d. 15. marts kl. 12.00, så det er med at komme igang…

Kvote 2 ansøgning – guide #1

De første skridt i din ansøgningsproces.
Første del i min guide handlede om de første spæde skridt. Her gjaldt det om at komme godt fra start med sin research, og med at tage kontakt til en masse forskellige. Vidste du f.eks. at Københavns Universitet netop har indført en lavere grænse på 6,0 i snit? Det vil derfor være fuldstændig spild af tid, at gå igang med en kvote 2 ansøgning til KU, hvis dit gennemsnit ligger under.

Kvote 2 guide #1 – De første skridt i din ansøgningsproces

Kvote 2 ansøgning – guide #2

Udtalelser, anbefalinger og frivillighedsbevis.
Anden del handler om at få et overblik over sine papirer og dokumenter, som skal vedhæftes. Både i form af hvad uddannelsen kræver, men også hvordan du vil kategorisere dem, hvilke der er aktuelle for dig, og hvordan du skal få fat i disse. Vidste du f.eks. at der findes noget som hedder et frivillighedsbevis? Det er en rigtig god måde at dokumentere sit frivillige engagement på.

Kvote 2 guide #2 – Udtalelser, anbefalinger og frivillighedsbevis

Kvote 2 ansøgning – guide #3

Eksempel på CV.
Tredje del af min guide bestod af tips og tricks til at skrive et CV. Vidste du f.eks at der findes en masserigtig fine både billige og gratis templates på nettet? Og så viser jeg et eksempel, nemlig i form af det CV, jeg selv vedsendte min ansøgning.

Kvote 2 guide #3 – Eksempel på CV

Kvote 2 ansøgning – Guide #4

Tips til at skrive en god motiveret ansøgning + se eksempel på en ansøgning. 
Fjerde punkt på guide-dagsordenen rummer en meget efterspurgt guide til at skrive den motiveret ansøgning. Og så deler jeg endnu et eksempel. Denne gang på en autentisk motiveret ansøgning i form af min egen. Jeg manglede virkelig en sådan til inspiration, og derfor håber jeg meget min kan glæde jer i procesen.

Kvote 2 guide #4 – Tips til at skrive en ansøgning + se eksempel på en ansøgning

Kvote 2 ansøgning – Guide #5

Overblik og rettelser.
I dette afsnit guidede jeg til de sidste overblik og rettelser, så man er helt sikker på, at den sidder i skabet, når man snart er klar til at sende ansøgningen afsted mod drømmestudiet.

Kvote 2 guide #5 – Overblik og rettelser

Kvote 2 ansøgning – Guide #6

Udfyld din ansøgning korrekt på optagelse.dk
Sidste afsnit af kvote 2 guiden bestod af en guide til at udfylde informationer rigtigt på optagelse.dk – der er flere flueben der skal sættes, dokumenter der skal vedhæftes osv. Det er vigtigt at gøre det rigtigt, og i god tid, for d. 15. marts kl. 12.01 er det for sent!

Kvote 2 guide #6 – Udfyld din ansøgning korrekt på optagelse.dk

Jeg håber rigtig meget i kan bruge de forskellige dele i min kvote 2 guide. Jeg havde selv rigtig svært ved at finde den slags hjælp og inspiration dengang jeg sad og skrev, og derfor var det glædeligt, at så mange kunne bruge den sidste år, da jeg lavede den.

Jeg har før skrevet en del om, hvordan kvote 2 var nøglen for mig. Jeg var f.eks. aldrig kommet ind på mit drømmestudie uden hjælp fra kvote 2. Derfor anbefaler jeg det virkelig også til alle, og forsøger samtidig at gøre mit bedste for at give tips og tricks videre. Men er der alligevel noget jeg ikke kom godt nok omkring, må du endelig stille alle de spørgsmål du måtte have i kommentarfeltet!

Tilbage er der vidst bare at sige stort held og lykke med ansøgningen. Om et par måneder kan i forhåbentlig ånde lige så lettet og lykkeligt op, som jeg kunne på billedet nedenunder efter endt sidste eksamen i gymnasiet.

Kvote 2 ansøgning: Tips: Sådan skriver man en kvote 2 ansøgning + CV, eksamen, gymnasium

// Husk og følg med på min facebookside her for opdateringer i dit feed. Og på min instagram her!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Første dag i et nyt kapitel