Siden sidst

Rejsedrømme og rejseplaner for 2018

Italien Montesilvano rejse ferie turist pizza2017 tog mig b.la. til Montesilvano i Italien.
En af mine on-going rejsedrømme-lande, mest pga. maden selvfølgelig!

Jeg startede med at tænke, at 2018 ville blive stille på ferie/rejsefronten. Nok mest fordi min kæreste bruger sommeren på at stå vagt på landets slotte, og min oplagte rejsemakker derfor var optaget. Men det har vist sig, at 2018 nok istedet bliver et af mine mest berejste år. Nogensinde. Og jeg har immervæk kørt nogle vilde år igennem ind imellem som en heldig kartoffel mellem to familier. I skoleåret 14/15 var jeg både i Paris på Fransk-studietur, i New York med min fars familie, i Rom på klasse-studietur, i Thailand med min mors familie og en tøsetur til Malaga i sommerferien. Og med to store hidtil ubesøgte destinatoiner plus det løse, blev det da alligevel lidt af et rejseår.

Men som sagt. 2018 er endnu kun lige begyndt, og på onsdag skyder jeg allerede den første rejse af, til endnu en ikke tidligere besøgt destination…

Ghana

Ghana valuta, rejsedrømme rejseplaner 2018

Foto: PDPics

Jeg fik i efteråret muligheden for at blive repræsentant for VU i den internationale liberale paraplyorganisation, IFRLY, som vi er medlem af. Det betyder blandt meget andet to årlige kongresser, og den første finder altså sted i Ghana allerede fra på torsdag. Vi har kun 4 overnatninger og en hel del program, så det er ikke det vilde vi får set, men et par timer i ny og næ skulle forhåbentlig alligevel gerne give et lille indblik i den afrikanske kultur. Jeg glæder mig i hvert fald til at opleve et meget mere sydafrikansk land end Egypten og Marokko som indtil videre er de eneste indblik jeg har fået i kontinentet.

Myanmar

På baggrund af ovenstående “post” fik jeg muligheden for at tage med på et udviklingsprojekt i Myanmar til april. Det bliver en uge med demokrati og sparring på programmet når vi skal fortælle og forklare om danske metoder og forsøge at forstå de myanmarske. Der burde være en del mere tid til at komme ud og opleve på denne tur, og jeg glæder mig virkelig til at opleve endnu et nyt land. Thailand-turen fra 2015 er indtil videre også mit eneste besøg i det asiatiske kontinent.

Både Ghana og Myanmar turene betød, at jeg måtte takke nej til endnu et VU-rejseprojekt. Hverdagen, studiet og arbejdet herhjemme skal jo også lige kunne hænge sammen. Men så meget desto mere grund til at glæde mig til ovenstående to. Det der med, at man ikke selv er herre over programmet er nogen gange også det der skal til, før man kommer rigtig ud og oplever, og før man bliver oprigtigt overrasket!

Portugal

portugal-116875_1920

Foto: alexkroll

Min mor og familie har i mange år efterhånden taget til Algarvekysten i Portugal på sommerferie, men jeg har endnu ikke haft mulighed for at tage med dem. I år er jeg dog ret sikker på bliver året, nu da jeg mere eller mindre er alene til at fylde sommeren ud. Jeg glæder mig allerede til max afslapning, pool- og familiehygge!

Desuden er Portugal endnu et land jeg aldrig har besøgt. Tre ud af tre planlagte rejser for den første del af 2018 bliver altså helt nye kulturer, sprog og lande. Og så endda på tre forskellige kontinenter.

Rejsedrømme

Og så er der de rejseplaner som stadig kun er halve eller måske mere bare rejsedrømme…

Skagen

fullsizeoutput_6043

Det er efterhånden blevet “vores” tradition. Min kæreste og jeg. At tilbringe mindst et par dage hver sommer i Skagen. Og det skal vi helt sikkert også nå i år…

 

Kroatien, Zansibar eller noget andet fantastisk

Vi har snakket lidt med et vennepar om at rejse afsted i midten af august (efter smukfest that is). Vi fungerer ret godt sammen, og det ville derfor være oplagt at kunne splitte sig lidt op på kryds og tværsafhængig af ønsker og planer. Det er f.eks. ikke altid nemt at være grundlæggende uenige herhjemme, om ferien skal tilbringes ved poolen eller på gåben. Haha… Vi drømmer om Kroatien, men hopper også gerne på et godt tilbud til Zanzibar eller noget andet fortryllende. Bliver det en af de nævnte destinationer vil det dog betyde endnu et nyt land afkrydset på listen for mit vedkommende!

 

Barcelona

Den anden af de to årlige konference i IFRLY finder sted i Barcelona engang i efteråret. Og det er mere eller mindre alt jeg ved. Om ikke andet er det en virkelig dejlig by, og den kan helt sikkert også noget glimrende, selvom efteråret har indtruffet til den tid…

 

Nytår på de kanariske øer – eller Madeira

Min kæreste og jeg havde en løs snak i juleferien om at holde nytår i udlandet næste år. Det er ikke noget vi har skænket ret mange flere tanker end en destination, men jeg håber virkelig der er økonomi til det. Jeg tror nemlig, det er det perfekte nytår for os. At holde det uden alligevel at gøre det…

 

Hvad er dine rejseplaner for 2018? 

// Husk og følg med på min facebookside her for opdateringer i dit feed. Og på min instagram her!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Siden sidst