72 timer i København // Det skal du opleve

Kender du dit kærlighedssprog?

De fleste aner ikke det findes. Kærlighedens forskellige sprog. Men jeg vil vove den påstand, at så snart man netop ved det og kender dem, så vil noget ændre sig. Det gjorde det i hvert fald for mig. Og ikke kun i relation til min kæreste, faktisk i lige så høj grad til mine forældre, søskende og venner også.

17968234_812314282253952_617816649_o

Det var under et forløb hos en psykolog for halvandet års tid siden, at jeg stiftede bekendtskab med de fem kærlighedssprog første gang. Og det var lidt af en åbenbaring. De hjalp mig til at forstå, at man godt kan elske hinanden, men have svært ved at vise det. Og se det ikke mindst. Lad mig forklare lidt dybere når du har lært de fem sprog at kende. Hermed:

1. TID

Det at bruge koncenteret tid sammen og i hinandens selskab. Den udelte opmærksomhed. Oplevelser. Meningsfuld samtale. At blive lyttet til.

2. ANERKENDENDE ORD

Til forskel fra samtalen ovenfor handler dette sprog om det, vi siger. Generelt er anerkendende ord her vigtigt, måske endda på skrift. Ros og positive ord. Det verbale er i det hele taget vigtigt.

3. TJENESTER

At gøre noget for den anden. Opvasken, græsslåning, give en hånd med, eller f.eks. svinge støvsugeren når veninden er syg. Nogle tjenester vægter dog mere positivt end andre.

4. GAVER

Gaver bliver et symbol for kærlighed. Det kan være både de større og mindre ting. For nogen kan det virke materialistisk, men for den, der taler sproget, er det et udtryk for kærlighed og affektion.

5. FYSISK BERØRING

Dette sprog, er mange mænds primære. Et stort ønske om sex er dog ikke ens betydende med at man nødvendigvis taler dette sprog. Det er lige så meget berøring i sig selv, nus, kram og kælen.

Husk:
Der er dialekter af alle sprog, dvs. noget tiltaler mere end andet, fuldstændig som de sproglige dialekter.

*

Det der oftest er svært, når man snakker kærlighedssprog, er for den uvidende at forstå. Eller i og for sig også for den vidende. Har man ikke det samme kærlighedssprog er det vigtigt at være opmærksom på det. Man giver nemlig oftest det sprog videre man selv taler, i bedste overbevisning fordi det er sådan man selv opfatter at kærlighed vises. Samtidig leder den anden efter/ønsker sig det sprog vedkommende selv taler, og på den måde taler i altså forbi hinanden.

Det er ofte i de mest simple situationer, og så kan man stå der og tænke “ej, han gider mig slet ikke” eller “hvorfor holder han ikke bare om mig” – trust me I have. Men det er det, der er hele problemet. Man skal ikke tænke, man skal snakke (faktisk også helt generelt. Snak om problemerne!). Hvis ikke du ved, at det er din kærestes måde at vise, at han elsker dig når han f.eks. nusser dig i håret, kan det være du ender med at hade ham for “kun” at gøre det, eller at gøre det når du selv har brug for noget andet. Han gør det måske fordi det er hans kærlighedssprog.

Kender du dit kærlighedssprog? 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

72 timer i København // Det skal du opleve