Opskrift: Spinat- og bacon tærte
I starten af sommeren brugte jeg en del timer på at lave mad, til alle de gode folk der var ved at stille smukfest op i skoven. Det var på den måde jeg “optjente” mit armbånd. Der blev lavet adskillige retter og rørt i store gryder, med så mange munde der skulle mættes.
Min mor og jeg stod for tærter til frokost en af dagene. Det blev til to slags. Min mors klassiker med spinat, og en lidt mere improviseret udgave med bacon.
Bundene var lavet ugen i forvejen af en bager, så den har jeg desværre ikke opskriften på. Men hvis man ikke er til den nemme færdigkøbte fra butik, er der massere af forskellige at finde på nettet. Jeg har fundet denne, som minder om den vi brugte.
Da vi blot lavede tærter til vi ikke havde mere fyld, er det svært at sætte mængder på, men prøv jer lidt frem. Det er jo også lidt en smagssag, hvor meget man har lyst til at putte i af hvert.
Spinattærten:
Kogt spinat
Feta
Sorte oliven
Løg
Hvidløg
Lidt forskellige koriander
Bacontærten:
Porre
Bacon
Soltørrede tomater
Sorte oliven
Løg
Hvidløg
Lidt kalkun fra gårsdagens frokost
Lidt forskellige koriander
Ost på toppen
Begge tærter var overhældt med en æggemasse bestående af:
Ægggeblommer
Cremefraiche/A38
Salt & Peber
Derefter er det bare at komme dem i ovnen til de er gyldne! Bagetiden afhænger af størrelsen på formen. Vi gjorde det at vi bagte dem i 20 min først og så frøs dem ned, eller lod dem stå ude og gav dem så ca. igen 15-20 min inden de skulle spises.
God apetit!
Ingen kommentarer endnu