Video: Naturligt konfirmationslook og lidt opklaring på familiekonstellationen

“Det er vel bare din halvsøster?”

I min video i går forklarede jeg lidt af et meget omspurgt emne. Nemlig hvordan min familie hænger sammen, med to søstre der er på samme alder, men ikke tvillinger. Til gengæld rigtig gode veninder.

Men det er faktisk et emne der ligger mig meget på sinde, og dukker op i tide og utide. Det der med, hvem der er familie og hvordan man omtaler dem.

Læs også: Familie og kærlighed for et skilsmissebarn

Jeg HAR en ret stor familie med over 30 fætre og kusiner. Og jeg HAR mange søskende, hele 5 af slagsen. Og her er det ofte folk spørger mig, om ikke jeg mener halv-søskende. Og jo. Det er de da på papiret. Men jeg har aldrig set dem som andet end “bare” mine søskende. Jeg har jo ikke andre?

Jeg tror på mange måder, at jeg har arvet lidt af den der tilgang man oftest kender fra indvandrermiljøet med, at alle er ens fætter. Hvilket unægtelig er noget hele min familie rummer. Min far og faster har f.eks. ikke samme far, men min fasters far kan godt være min bedstefar og jeg hans ældste barnebarn. Samtidig kan min Bedstefars kone godt være Bedste, min papfars niece min kusine og mine søskendes bedsteforældre mine.

Min far og jeg snakkede om det i bilen forleden da han kørte mig hjem. Helt konkret med min faster og min far, spørger folk endnu mere, hvordan det dog kan passe? Min faster er mulat og med hendes store sorte krøllede afrohår forstår folk ikke sammenhængen. Den går lidt “nemmere” med mine søskende og jeg, selvom der også her er mange måder vi ikke ligner hinanden på. Men lige så vel som jeg aldrig har kendt til andet end at halvsøskende blot er helsøskende, har min far og faster heller ikke oplevet andet end kun at have hinanden. De er hinandens bror og søster!

Det samme gør sig gældende i bedsteforældre-kategorien. Jeg havde 13 bedsteforældre med til min konfirmation. Og jaja, endnu engang ved jeg jo godt, at det langt fra er dem alle jeg deler kød og blod med. Men for mig betyder definitionen og ikke mindst relationen så uendelig meget mere. Og for mine egne børn kommer det samme unægtelig til at gælde, når mormor og morfar ikke bor sammen, men med nogle andre “bedsteforældre”. Og det skal være fuldkommen aldeles op til dem at definere. Jeg håber bare, at de vil tage de halve og de ekstra til sig med lige så stor glæde som jeg har gjort.
Det giver kun livet endnu mere kærlighed, kan jeg røbe.

fullsizeoutput_28d1

Ligeledes er det mit håb, at du og alle andre, vil lade MIG definere. Jeg forstår udemærket, at det kan være svært at forstå, og jeg vil i virkeligheden altid gerne forklare mig (og min store brogede familie). Men tænk hvis man endda ramte et ømt punkt med sine spørgsmål.

Familier kan være så uendelig forskelligt sat sammen, og det er måske ikke lige adoptionen, den afdøde forældre eller donoren man gider stå og fortælle Gud og hver mand om.

Din familie, din definition! ❤️

4 kommentarer

 • Det her indlæg var temmelig nemt at relatere til for mit vedkommende. Jeg er glad for, at mine klik tog mig forbi din blog, og jeg glæder mig til at følge med i fremtiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Tak for din søde kommentar! – håber du bliver glad for at følge med ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Så fint & smukt et indlæg!
  Du har helt ret, og jeg tror det er meget individuelt, jeg havde aldrig tænkt på, at min storesøster & jeg kun var halvsøskende… Men jeg ved samtidig at de storebrødre hun har ser hun knap nok som halvsøskende;-)
  Som du så fint siger, definere vi selv vores familie<3
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Video: Naturligt konfirmationslook og lidt opklaring på familiekonstellationen