Posters på plakaten // Rabat på boligshopping

Når folkeskolerne går til stemmeurnerne #skolevalg

I dag er der valg. Skolevalg. Og en stor del af alle landets 8-9. klasser har været så heldig ugen igennem at få et indblik i demokratiet og i forskellige politiske mærkesager. De elever skal nu tage stilling og sætte kryds. Præcis som vi andre gør det til kommunalvalg, folketingsvalg og alle de andre.

Læs også: Hør min grundlovstale

Jeg har selv været til 4 debatter i løbet af de sidste par dage. Og det er lige fedt hver gang. Jeg har virkelig kun mødt spørgelystne og interesserede unge på min vej, og det er fedt at mærke, at ungdommen er engageret og ikke mindst interesseret i politk og demokrati.

skaermbillede-2017-02-01-kl-17-00-51

Det spændende bliver, hvordan de unge stemmer. Sidste år vandt VU stort med hele 27% af stemmerne, og blå blok fik hvad der svarer til 105 mandater… Mon vi kan holde den føring, og mon ungdommen stadig er liberal?

Jeg synes det er super interessant, for selvom det selvfølgelig slet ikke er alle 8,9, 10-klasser der stemmer, så er det stadig et rigtigt stort udsnit af dem. Det giver en repræsentativ ide om, hvad fremtidens vælgere går op i. Og det er forhåbentlig en lige så liberal dagsorden som sidst.
Jeg vil vente i spænding sammen med en masse andre VU’ere i aften til storskærmsvisning af optællingen. Hvis du har lyst til at se med, foregår det hele aftenen på DR3.

Følg med på min instagram og snapchat hvor jeg vil prøve at opdatere i løbet af dagen, @katrineiml 💙

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Posters på plakaten // Rabat på boligshopping