Mit mormor-projekt

Opskrift: Nem og lækker æblekage

Der er ikke noget som et stykke varm æblekage der kan glæde på en søndag. Det skulle da lige være et par æbleskiver. Har faktisk lige fået erhvervet os en gammel æbleskivepande, så det tror jeg faktisk jeg vil eksperimenterer med én af dagene.

Men nuvel. Idag bliver det æblekage. Den samme som jeg lavede forleden, og bloggede om her, da vi var nogle piger fra studiet som satte os sammen for at se Den store bagedyst. Den fik mange rosende ord med på vejen, og den er simpelthen ALT for nem at lave, så det synes jeg da lige jeg ville dele med jer, hvis i lige som jeg får kaffegæster, eller bare kunne trænge til lidt lækkert til søndagsfilmen <3

img_7349 img_7350 img_7351 img_7354 img_7358

Til en alm størrelse tærteform skal bruges:

2 æg
180 gram sukker
100 gram smeltet smør
120 gram mel
ca. 2 store æbler
Lidt mangler og lidt sukker til toppen.

Æggene og sukkeret piskes hvidt og luftigt, og melet og det smeltede smør vendes i. Dejen hældes i en smurt form, evt. med lidt rasp i bunden. Æblerne skæres i tynde skiver og puttes på dejen sammen med lidt hakkede mandler og lidt sukker til sidst.

Giv den ca. 30 min ved 200 grader nederst i ovnen, og den herligste duft af æblekage vil sprede sig.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit mormor-projekt