Kender du dit kærlighedssprog?

13 gode råd til stressede perioder

Jeg har været lidt fraværende de sidste par dage. Både sådan mentalt og fysisk. Det er der ualmindeligt mange gode og mindre gode grunde til, men det hele bunder vel i en lidt for travl kalender og et endnu mere propfyldt hoved. Igen.

Men sådan går det hele vel lidt op og ned, og jeg har altså lige ramt en af de perioder hvor jeg skal huske at holde tungen lige i munden. Og hvordan gør man så det? Jo, det har jeg efterhånden fundet en håndfuld ret gode (hvis jeg selv skal sige det) helt håndgribelige råd til. Og dem har jeg altså nedskrevet i dag. Egentlig både for min egen skyld men i særdeleshed også for jeres. Gode ting skal nemlig deles. Om det så er en flaske rødvin eller en håndfuld gode råd.

Måske står I ikke i en situation lige nu og her hvor rådene kan bruges, men jeg tror de kommer engang imellem for os alle. De der stressede perioder hvor det som sagt gælder om at holde tungen lige i munden og finde vejen tilbage på stien. Og her kommer altså mine 12 bedste råd til stressede perioder. De kan gemmes til sværere tider eller de kan bruges med det samme. Læs med og find forhåbentlig lidt af vejen tilbage til overskud ❤️

p4150046
Bluse fra ASOS her // Love tag fra Jane Kønig

Indlægget indeholder reklame i form af PR-gaver og affiliate-links

1. Sig undskyld og forklar dig
Det kan være rigtig svært, men jeg oplever at det ofte kan være en god ide at forklare sin omgangskreds, at man lige er lidt svær at arbejde med for tiden. Det behøver ikke være meget mere end “Jeg beklager hvis jeg lige er lidt kort for hovedet for tiden” eller lignende. På samme måde er det vigtigt at kunne undskylde hvis du har været for sent ude med at hjælpe lidt med gruppeafleveringen eller var lidt for sur på din veninde forleden uden grund. Sig undskyld. Det hjælper på humøret og giver overskuden tilbage når din omgangskreds helt sikkert vil tilgive dig.

2. Treat yourself
Brug en søndag på dig selv. Brug en ansigtsmaske, tag et varmt bad, læg en fin neglelak eller gør noget andet der føles godt for dig selv. Evt. det hele på én gang. Lav en rigtig spa-dag!
Nogle af mine favoritter i badet og på badeværelset er disse:

fullsizeoutput_2c72 fullsizeoutput_2c82
Næsten slikduftende Body Butter Wash fra Palmolive. I butikkerne fra denne uge // Body scrub fra Rudolph her // Hårkur fra Schwarzkopf // Bodylotion fra Biotherm // Selvbruner lotion fra Mascha Vang her // Bodybutter fra The body shop

3. Hold en “fridag”
Det behøver ikke være en pjækdag fra arbejde/studie, men en gang imellem kan det simpelthen være nødvendigt at skubbe alt hvad der hedder pligter og god fornuft til i morgen. Hold en dag fri og gem opvasken til i morgen. Se din yndlingsfilm og spis dit yndlingsslik. Rent ud sagt, gør det der gør dig glad.

4. Brug din kalender !!
Det virker banalt, og det er det måske også, men når jeg har aller mest travlt, bruger jeg også min kalender aller mest. Faktisk så meget at jeg ind imellem må gå fra “månedsvisning” til “ugevisning”. Det plejer at være en god indikator på at jeg har lidt for travlt. Til gengæld fylder jeg også ALT ind i den. Den fungerer ofte lige så meget som min to-do liste som min kalender, men det duer for mig, fordi jeg på den måde kan se, hvornår på dagen jeg har tid til at klare hvilke gøremål. På samme måde kan man slette dem igen når de er udført. Jeg bruger kalenderen på min mac og Iphone. På den måde har jeg den også altid med mig, og den synkroniserer dejlig nemt.

5. Gå en tur
Jeg ved det lyder træls, men din hjerne trænger til ren luft og din krop til at bevæge sig. Gør det med en du har kær, så er det meget sjovere!

6. Mærk efter spændinger i kroppen
Nakkestivhed er åbenbart et af de vigtigste symptomer på menigitis. I ved, jeg googlede. Men inden jeg gik helt i panik, lagde jeg mærke til, at min nakke også begyndte at knække lidt når jeg lagde hovedet på skrå. Pludselig slog det mig, at jeg vidst bare trængte til en tur hos kiropraktoren, og altså ikke var ved at dø af hjernehindebetændelse. Jeg havde samtidig haft den ondeste hovedpine fordi spændingerne havde sat sig i hovedet, hvilket kun bekræftede min teori.
Min kiropraktor kunne med det samme se det på mig og fik løsnet det der løsnes skulle. Hun forklarede mig også, at sådan er nogle folk bare indrettet. De går simpelthen med skuldrene oppe under ørene, lader hovedet falde, spænder i nakken, bider tænder om natten el. li. når de bliver stresset. Jeg gør noget nær alle dele og det var derfor helt fantastisk at få løsnet det hele lidt op. Noget jeg slet ikke havde overvejet, jeg tænkte jo bare det var en træls hovedpine og en stiv nakke.
Husk derfor at mærke efter i din krop. Det kan være du går anderledes når du er stresset, glemmer at drikke vand eller som jeg spænder i nakken. Og nogen gange hjælper det altså, at opsøge en professionel for at få løsnet det hele lidt op.

7. Spis ordentligt
Din krop og hjerne har i særdeleshed brug for energi i sådanne perioder. Derfor er det vigtigt at give den sund mad og godt med energi den vej. Og husk også at få spist de måltider du plejer. Ikke noget med at glemme at spise fordi du er optaget af noget andet eller ikke lige føler dig sulten.

8. Tøm hovedet
Der er flere måder at gøre det på. Skriv dine gøremål, dine tanker når du ikke kan sove, dine ubehagelige drømme og alt andet ned der fylder i hovedet for dig f.eks. på din telefon eller i en huskeliste-app. Så ved du, at du ikke glemmer det, og det er samtidig allerede igang med at blive bearbejdet.

9. Til den stressede hud
Det er oftest ikke svært at se på mig, at jeg går og er lidt travl. Min hud reagerer nemlig med det samme og slår ud med urenheder og rødme.
Til det bruger jeg denne creme fra Green people (som kan findes her). Den er generelt god til irriteret/stresset hud og hjælper i løbet af et par dage med at mindske min rødmen og urenheder.

fullsizeoutput_2c6f

10. Ryd op i dine omgivelser
Selvom det oftest kan føles som netop det mest uoverskuelige, så har selv jeg som virkelig er det største rodehoved lært, at det kan være givende at rydde op i sine omgivelser når det roder i hovedet.
Jeg glemmer aldrig da min kæreste for lang tid siden var med mig til psykolog. Det endte med at være lidt en forebyggende parterapi (det vil jeg forøvrigt anbefale alle at gøre, lige tage sådan en parterapi-time mens problemerne er små og man stadig elsker hinanden). Her snakkede vi om vores meget forskellige forhold til rod og orden. Jeg har nemlig oftest helt styr på ting i mit hoved, min kalender og lignende og har på den måde en form for brug for at kunne lade stå til og rode lidt omkring mig. Jeg ved ikke noget bedre, end bare at kunne smide mit tøjet på gulvet, når jeg går i seng. Min kæreste havde på daværende tidspunkt svært ved at få tingene sat i system inde i hovedet, så han havde rigtig meget brug for at have ryddet op i sine omgivelser, fordi han på den måde kunne finde en smule overskud.

Altså det var hvad psykologen fandt frem til. Vi selv gik jo bare og troede, at vi havde et forskelligt forhold til rod, og der gik vi så og gik hinanden på nerverne. Pludselig havde vi en forståelse for, hvorfor hinanden havde det behov vi havde, og det hjalp!
Min pointe med det er, at man ofte har brug for orden mindst ét af stederne. Inden i sig eller udenfor sig. Så når det hele roder lidt oppe på første kan det være ufattelig givende at have orden i stuen, køkkenet og ikke mindst soveværelset, hvor du om nogen skal finde ro og samle energi.

11. Prøv igen i morgen
Engang imellem går det galt. Uanset hvor hårdt man prøver. Og så kan det være man ikke fik vasket det tøj man ellers havde planlagt, eller det endte med take-away fordi madlavning var for uoverskueligt. Og der har min kæreste guldkornet. Han siger det faktisk jævnligt til mig på den slags dage inden vi lægger os til at sove, og jeg kan have tendens til at synes, at vi failer lidt i voksenlivet og hverdagsrutinerne. “Vi prøver bare igen i morgen”. For så travlt har vi jo heller ikke, og ingen skade er heldigvis sket. Det handler tværtimod om at se fremad, og i morgen er en ny dag!

12. Fordyb dig
Om det er med et puslespil, strikketøj, malebog eller noget helt fjerde er ikke så vigtigt. Men det kan være virkelig givende at slå tankerne fra et par timer og bare fokusere på det du sidder med nu.
skaermbillede-2017-03-07-kl-12-21-22

13. Sig nej! – og prioriter
Det er ultimativt det sværeste for mig. Anytime. Jeg er simpelthen for stor en pleaser. Men lige så stille lærer jeg det. At jeg ikke kan gøre alle glade, og at det vigtigste er, at jeg har mig selv med i det. Så bliver man måske nogen gange nødt til at sige fra overfor noget der gør ondt eller lade vær med at gøre ting man ellers virkelig gerne ville. Gør det, der gør dig glad og erkend, at du ikke kan nå alt. Døgnet har kun 24 timer, selvom det kan være svært at erkende. Man skulle ellers tro jeg havde lært det som skilsmissebarn, hvor mange begivenheder ofte har ligget oveni hinanden. Jeg tror desværre tværtimod det har givet mig en frygt for at misse de vigtige ting og for at såre dem jeg måtte sig nej til.

Så ja, jeg arbejder også stadig ihærdigt på at lære at sige nej og prioritere min tid fokuseret på dem og det jeg elsker mest. Forhåbentlig kommer det en dag.

4 kommentarer

 • Tusind tak for de fine råd! De virker så selvfølgelige, men når man er midt i den beskrevne periode, er det plads til det i hovedet – så tak for at skrive det ned;-) du har ret i, at vi alle har de perioder, og hvor tager du det afslappet – men jeg håber din snart slutter…
  Smil til dig!
  Laura // LMinside<3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Lige præcis. Håber det kan være til gavn når man står midt i det og har svært ved at overskue. Tak for din søde kommentar <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Amalie L

  Hvor er det bare en fin bluse til dig!! Jeg får helt vildt lyst til selv at købe den <3 totalt relaterbart indlæg <3

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kender du dit kærlighedssprog?