Lidt mere om kropsforståelse og den rigtige størrelse badedragt

En rolle for livet // Om valget af ansvar og kærlighed

Jeg er født ind i rollen, og det er derfor ikke noget jeg på samme måde som min rolle i venneflokken har valgt. Jeg kan ikke lægge den fra mig, tværtimod tager jeg den med mig gennem livet. Rollen som nogens storesøster.

fullsizeoutput_2950

Ikke bare nogens storesøster. Hele 5, hver i sær fantastiske, men også pisse irriterende, små-søskende er og skal jeg være storessøster for. Det er gået op for mig de seneste år, at der er mange der, hvis det var deres søskende, havde kaldt dem halv-søskende. Det har jeg ALDRIG gjort. Ikke at jeg ikke anerkender at vi selvfølgelig kun er halvt beslægtet i og med at vi kun deler enten far eller mor. Men i og med at jeg ikke har nogen hel-søskende, og ikke kunne drømme om kun at elske dem halvt, er de altså bare mine søskende. Og jeg er deres storesøster.

Læs mere om min store dele-familie her

Det er en rolle jeg tager med mig, når jeg tager styringen i gruppeopgaver, er formand for VU eller på anden måde tager ansvaret. Jeg ved hvilket ben jeg skal stå på, ellers var der for længst nogle søskende der havde væltet mig af pinden. De har lært mig at tage ansvar, både for mig selv og andre, men de har også lært mig at elske mig selv som den jeg er. (Apropos mit indlæg om at elske sin krop fra i går).

Uanset hvad jeg siger eller hvad jeg gør, så er de der nemlig for mig. Jeg er deres forbillede, og har altid været det, uanset hvor meget jeg så skulle ske at klokke i den.

Det falder mig faktisk så naturligt, at være storesøster med alt hvad der hører med af ansvar for andre og “passen-på”, at jeg ofte har svært ved at lægge det fra mig igen. Jeg ville sommetider ønske jeg kunne give ansvaret videre, men på den anden side så er det også bare sådan jeg har det bedst. Når jeg selv har styr på det.

Jeg skrev et indlæg for mange år siden da min blog lå på et andet domæne, der minder om det her. Her skrev jeg, at jeg faldt for fyre der gav mig lov til at blive ved med at bestemme. Jeg ville beholde min storesøsterrolle. Men at jeg nu er endt med at forelske mig i en storebror, giver fuldstændig mening. Jeg befinder mig nemlig et sted midt imellem at hade og elske min storesøsterrolle.

Læs også om mine andre gamle indlæg her

Det har gjort mig til den jeg er. Stærk og målrettet, men samtidig har jeg også (måske mere end mine lillesøster-veninder) brug for at kunne slippe kontrollen og lade andre styre mit liv. Det er nemlig oftere omkring mig, i mit soveværelse og stue, at det roder. IKKE i mit hoved. Og det tager engang imellem lidt på energiniveauet at have SÅ meget styr på alting som jeg ynder at have.

Jeg har brug for at kunne være den lille og blive taget af og holdt om. Jeg har brug at have en skulder at græde ud ved, at blive passet på som var jeg et lille barn. Oftest når det hele vælter. Så bliver jeg den lillesøster jeg indimellem også drømmer om at være. Og hvem skal så komme og hjælpe mig med at samle puslespillet, når jeg er vant til at være storessøsteren der både selv har skullet klare det, og klare det for mine søskende også?

skaermbillede-2017-03-07-kl-12-21-22

Det skal min storebror-kæreste.

Han ved nemlig hvad det vil sige at tage sig af en lillesøster/bror. Og han passer på mig, som var jeg en af dem. Sådan én har jeg altid drømt om. En storebror til at passe på mig. Jeg vidste bare ikke at det rent faktisk var muligt. At en kæreste kunne være den storebror. En storebror til at passe på en storesøster. Og engang imellem den anden vej rundt. Jeg slipper den jo aldrig. Min rolle som beskyttende, ansvarlig, trøstende storesøster.

// Følg med på min facebookside her, for at få de nyeste indlæg i dit feed!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lidt mere om kropsforståelse og den rigtige størrelse badedragt