Skal du ikke ud og være fuld?

Når Sia flopper, Phlake er down-to-earth og Christoffer stadig charmer

 

En mindre anmeldelse, af de tre koncerter, der fra årets smukfest skinner mest igennem på nethinden for mig. Jeg havde som nævnt, nogle mavekramper, der slog mig ud halvanden dags tid, og derfor gik jeg desværre både glip af Rihanna, Nik & Jay og Kygo. Til gengæld fik jeg hørt en masse andet godt, og føler alt i alt, ikke at jeg på den måde gik glip af noget.
Men som sagt. Nedenstående er altså de 3 koncerter jeg af hver sin årsag husker bedst, læs med:
Skærmbillede 2016-08-09 kl. 09.33.52
Billede fra smukfest eget galleri; foto.smukfest.dk
Det er faktisk lidt forkert at sige, at det var Sia der floppede. Det var nærmere omstændighederne og smukfest som bookingsystem. Sia spillede fredag aften lidt i 11, og på denne tid står stive unge tæt pakket foran smukfests største scene, klar med basarmen og den falske sangstemme. Alt andet end hvad Sia var. Og hvor var det ærgerligt. For publikum. Og for Sia som kunstner. For hvad det istedet var, var en fuldstændig forrygende forestilling med enestående dans og kun som Sia kan, en helt fortryllende sangstemme. Men det var ikke up-tempo eller remixed. Det var kunstnerisk og kaldte på fuldt udsyn til scenen og måske endda et fyldt operahus istedet.
Musikken var ikke specielt høj, og når tonerne oveni ikke er med særlig meget bas, så var det simpelthen svært at overdøve småsnakken. Og når alle udenom den tætpakkede kerne, oveni købet havde svært ved at se scenen og den store forestilling, ja så hjælper det ikke ligefrem på negativiten fra publikum.
Sia ER en meget anonym kunstner, der stod på samme plateau under hele showet, stående, med sin velkendte paryk og sløjfe – men den dårlige kritik er bestemt malplaceret, når kritikken hellere skulle rettes til smukfests bookere. Man sætter tramp og sing-along musik på fredag i mørket, ikke et kunstnerisk sceneshow og rørende vokal.
Helt ærligt så har jeg faktisk både ond af Sia og af publikummet. Begge blev lige dele uretfærdigt behandlet.
Skærmbillede 2016-08-09 kl. 09.38.14
Foto: http://poplish.dk/
Phlake har længe ligget på min top-liste med deres store hit pregnant. Større kærlighedserklæring og sukkersød musik findes simpelthen ikke, og derfor troppede jeg også troligt op til duoens koncert fredag eftermiddag på stjernescenen.
Efter at have kommet mig over overraskelsen over, at forsangeren mere lignede en old boys spiller på vej til træning, med træningsshorts og en åben drikkedunk, (og dermed ikke en smart popstjerne som jeg ellers havde i tankerne), blev jeg glædeligt forelsket i mere af duoens repertoire. Det hele har den samme fede lyd, og der kunne man snildt, uden at kende numrene synderligt, rokke med fra side til side.
Man tror ikke lige, at det ved først øjekast, er en forsanger af udseende som ham på scenen, der udsender så fantastisk en lyd som hans stemme unægtelig er. Men jeg endte med at beslutte mig for, at det var fedt.
Skidt med smarte, specialdesignede jakker og alt for voldsomme sneaks. Ikke noget image på baggrund af stil og attitude. Her er det musikken der er i fokus, og jeg er vild med det!
Skærmbillede 2016-08-09 kl. 09.34.31
Billede fra smukfest eget galleri; foto.smukfest.dk

Christoffer var for mig årets sidste smukfest koncert. Og man må sige, at han var en værdig kandidat. Som den charmetrold han er, fik han tryllebundet både de små piger foran, storesøstrene lidt længere bagud, samt ikke at forglemme mødrende helt nede bagved. Og det er det jeg synes er helt specielt for Christoffer – han rammer virkelig et bredt spektrum. Måske primært de kvindelige fans, men i min familie, er vi altså flere generationer der elsker at danse med, og det er sku da lidt fedt.
I år var der, til forskel fra sidste år, fyret op for konfettikanoner og lysshow, og alt sammen satte det de perfekte rammer for en fantastisk dansefest i bøgeskoven. Jeg tror egentlig ikke jeg behøver at sige så meget andet. Hvis man har hørt bare en smule med i radioen, vil man kunne synge med på omkvædet af de fleste af hans sange, og det gjorde folk. Præcis som koncerter er fedest. Når folk synger med.
// Billederne er i denne omgang ikke mine egne, et lille iphone kamera kan simpelthen ikke fange øjeblikke på en scene bare halvt så godt som de professionelle. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Skal du ikke ud og være fuld?