Endnu engang bekræftet - Jeg skal ikke være hjemmegående!

Kvote 2 guide #1 – De første skridt i din ansøgningsproces

Jeg har efterhånden snakket med rigtig mange både venner og bekendte, der går med tanker om at søge ind på deres drømmeuddannelse via kvote 2. Oftest fordi de er i tvivl, om deres snit vil være højt nok. Det er ikke nogen hemmelighed, at mit snit bestemt ikke var højt nok til at komme ind på min drømmeuddannelse med kvote 1. Og derfor kan jeg heller ikke anbefale kvote 2 nok. Jeg var nemlig så heldig at komme ind, netop med hjælp fra kvote 2. Og den erfaring vil jeg gerne dele med jer. Det kan godt være lidt af en jungle at finde rundt i… Og fristen for ansøgning (d. 15 marts) nærmer sig med hastige skridt.

Vi lægger ud med første skridt på vejen, nemlig research. Senere vil jeg både dele et eksempel på en motiveret kvote 2 ansøgning, hjælpe med opsætning af CV og meget mere. Læs hele min kvote 2 guide her.

Tag kontakt til drømmestudiet

Jeg var heldig, at min uddannelse overhovedet havde kvote 2, og at den var tilrettelagt som den var. Uddannelsesstedet søgte at finde et helt billede af mig som person, og derfor gav det pluspoint både at have været på forfatterskole i 9.klasse og på udveksling efter folkeskolen. Men andre steder er det helt andre og meget mere objektive kriterier. F.eks. 10 i engelsk eller lønnet studierelevant arbejde. Oftest inden for en periode af et år. Det gælder om at vide, hvad du skal søge, og hvilket nåleøje du skal ramme, før det giver mening.

Derfor kan det være en god idé at kontakte studievejlederen på stedet og spørge dem ind til kvote 2 optagelsen. Har du en chance? Hvad vægter de højt? og hvad skal den indeholde? (motiveret ansøgning kun, eller også et CV eller andet specifikt).

kvote-2-guide-ansøgning-eksempel-cv-udtalelser-motiveret

På den måde ved du hvad du skal arbejde ud fra, og ved om det kan lade sig gøre f.eks. som jeg, direkte efter gymnasiet. På min 2. prioritet, Marketing & Management Communication, var det næsten umuligt at søge kvote 2 direkte fra gymnasiet, fordi de vægtede objektive kriterier såsom et halvt eller et helt års (mindst 30 timer ugentlig) lønnet studierelevant arbejde. Eller et halvt eller et helt års udlandsophold. Alt sammen inden for det sidste år. Og så var det lige meget for dem, at jeg var næstformand i elevrådet eller havde arbejdet med en masse kommunikation i politiske valgkampe.

Gå så småt igang

Det er altså vigtigt at vide, hvilket nåleøje du skal ramme, før du har mulighed for at ramme det – og selvom den proces oftest handler om at finde ud af, hvilket studie du rent faktisk har lyst til at læse, så handler det altså i lige så høj grad om, hvordan selvsamme studie optager gennem kvote 2. Jeg kan ikke hjælpe dig med at finde ud af, hvilket studie du skal søge, men jeg kan forhåbentlig hjælpe dig med at komme ind på det, når du selv ved det. Og det er helt okay at have et par muligheder på hånden, det er bare vigtigt at vide, hvad du søger ind på som 1. prioritet, når du skal igang med at udforme selve ansøgningen. Det er nemlig kun muligt at sende én ansøgning. Den vil så gælde til alle dine prioriteter.
Og slutteligt vil jeg sige, at man på ingen måde kan komme for tidligt igang med sin kvote 2 ansøgning. Tværtimod. Få ringet til dem og taget hul på det, du skal nok få travlt nok i den anden ende inden ansøgningsfristen melder sig.

// Læs hele min kvote 2 guide her – og følg med på bloggens facebookside for nye indlæg og opdateringer.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Endnu engang bekræftet - Jeg skal ikke være hjemmegående!