13 gode råd til stressede perioder

Opskrift: Chiagrød m. risalamande smag – og en snak om mit vægttab

fullsizeoutput_2d32 fullsizeoutput_2d2fAs Instaworthy as it get

På dage hvor det skal være lidt mere fancy end bare en skål yoghurt eller en ristet rugbrød, er jeg vild med at spise chiagrød til morgenmad. Jeg laver det altid dagen før for at chiafrøene og stiller det i køleskabet. Der kan det sagtens stå et par dage. Til en portion der godt kan strække siger over 2-3 dage, hvis man som ovenfor spiser det med lidt yoghurt, bruger jeg:
– 2 spsk chiafrø
– 2 dl. mandelmælk
– lidt vaniljesukker
Lad det stå i køleskabet natten over og top evt. med yoghurt/skyr og lidt frugt, mandler el. li. alt efter behag.

Jeg har efterhånden set rigtig mange lave chiagrød på rismælk. Og det smager sikkert også ganske fint. Men mandelmælk er en del tykkere og mere cremet hvilket giver grøden en lækker konsistens. Samtidig giver smagen af mandel, vanilje og de opblødte frøs konsistens en fornemmelse og smag af risalamande. Og hvis der er noget jeg VIRKELIG elsker, så er det risalamande. Og hvem gad ikke godt spise det til morgenmad? I do.

Lige for tiden spiser jeg dog altid skyr til morgenmad. Det er en del af det kostprogram fra Mayadroem jeg startede op på for 3 uger siden. Og her gik jeg og troede, at det slet ikke duede for mig. Altså det der med at tabe mig. Jeg mener, det har lige været påske, hvor jeg var til påskefrokost nærmest 5 dage i streg.

Faktisk turde jeg ikke veje mig forrig søndag (efter to uger med planen) som jeg ellers havde tænkt, fordi jeg havde “snydt” så meget. Samtidig har jeg ikke kunne løbe den sidste uge pga. kramper i læggen, der lige skal en tur omkring lægen før jeg tør løbe videre. Og tænk nu hvis jeg ikke havde tabt mig, eller hvad værre, taget på. Så var jeg sikker på at luften ville gå totalt af ballonen og al motivation forsvinde.

I går dristede jeg mig så alligevel op på vægten. Efter 3 uger. Den kjole jeg havde på i fredags da vi holdt påskefrokost i VU Skanderborg sad meget løsere end den gjorde to uger forinden da jeg overvejede den samme til en anden påskefrokost. Dengang tog jeg den netop ikke på, fordi den sad for stramt. I fredags var den helt perfekt. Og det var egentlig sejr nok for mig. Jeg er meget mere fokuseret på hvordan mit tøj føles, og hvordan mit spejlbillede ser ud. Heldigvis. Men jeg var nu alligevel nysgerrig på hvad vægten sagde.

-3 kg du. På 3 uger. Med snyd og cheat-eating endda. Jeg er himmelhenrykt og spiser gerne skyr til morgenmad de næste mange uger hvis det fortsætter sådan. Som forventet er det en kæmpe motivationsfaktor og jeg er mere end klar til at fortsætte…

4 kommentarer

 • Ang. kostplan, hvor dyre er måltiderne? Har overvejet det, men er på SU, så ved ikke om det er mange penge at smide efter en kostplan, der evt. ikke er realistisk med et madbudget på 1500 kr O_O

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Som Maya selv sagde da jeg spurgte om præcis det samme er det “almindelig mad”, altså forstået på den måde at man ikke skal bruge alt mulig dyrt og fancy til det og ej heller flere ingredienser end normalt. Når planen er betalt er det reelt kun skyr og mandler jeg har syntes var dyrt. Førstnævnte kan dog oftest findes på tilbud, og så er det til at få til at fungere på SU 🙂 Håber det var svar nok?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det ser vildt godt ud, og det er nok en jeg må begive mig ud i et lave på et tidspunkt, måske!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine Lund

   Det synes jeg bestemt du skal prøve. Nemt og lækkert!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

13 gode råd til stressede perioder